ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Oda Organ seçimlerinin 16 Mart 2013 günü yapılması konusunda ALTSO Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararın ardından İlçe Seçim Kuruluna giderek gerekli seçim günü ve süreci ile ilgili başvuruları yaptı. Seçimin yeri olarak da Konaklı’da yapımı tamamlanan Konaklı Kongre Merkezi tercih edildi.

22 Ocak 2013 Salı günü gerçekleşen ALTSO Aylık Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliği ile Oda Organ seçimlerinin 16 Mart 2013 günü yapılmasına ilişkin tavsiye kararının ardından Başkan Kerim Aydoğan tarafından İlçe Seçim Kurulu’na giderek seçim tarihi konusunda önerileri ve gerekli gerekli başvuru yapıldı.
Seçim yeri olarak Akdeniz Üniversitesi, Konaklı Belediyesi ve ALTSO işbirliğinde yaptırılan ve ülkemizin Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden sonra en büyük ikinci kongre merkezi olan Konaklı Kongre Merkezi belirlendi. Bilindiği üzere 24 Meslek Komitesi için sandıkların konacağı oda organ seçimleri için belirlenen Konaklı kongre Merkezi’ndeki çalışmalar tamamlanırken tefrişat çalışmaları da son aşamaya gelmiş durumda. Yapı ve büyüklük itibariyle oy verme işlemleri esnasında Kongre Merkezinin ideal bir yapı olması organ seçimlerinin burada yapılması kararının alınmasında etkili olduğu bildirildi.
Alanya 2.Ağır Ceza Başkanı ve 2.İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Kalay Yavuz’u makamında ziyaret eden Aydoğan, hem tarih ve hem de yer konusunda şu an için bir sorun olmadığını ve ilçe seçin kurulunun vereceği kararı bekleyeceklerini açıklad. Aydoğan sözlerini seçimin en demokratik ve şeffaf ortamda gerçekleşmesi için gereken tüm tedbirlerin alınacağını belirterek tamamlandı.
Editör: Haber EDİTÖR