Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), yapımı devam eden Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (ÖHEP) için 300 bin euro bağış yaptı.

Özel Hamdullah Emin Paşa Vakfı tarafından yapımına devam edilen ÖHEP için hayırseverler destek veriyor. 23 milyon lira proje bedeliyle yapmaya başlanan ÖHEP’e bu sefer turizmciler destek verdi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve yönetim kurulu üyeleri Cikcilli'de bulunan üniversite inşaat alanında incelemelerde bulundu. İncelemelerden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Sipahioğu, üniversitenin, bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini Asyabahis kaydetti. ÖHEP'in diğer üniversitelerden farklı olduğunu, kentin ve yaşamın içinde olduğunu belirten Sipahioğlu, ÖHEP inşaatının yüzde 90’ının bittiğini söyledi. 2013 yılına girmeden tamamına yakınını bitirmiş olacaklarını kaydeden Sipahioğlu, üniversitenin Alanya’ya büyük katkısı olacağını söyledi.

Sipahioğlu, üniversitenin inşaatına gelmelerinin önemli bir nedeninin çalışmalar hakkında ALTİD'i hem bilgilendirmek, hem de yaptıkları katkılar için teşekkür etmek olduğunu dile getirdi

ALTİD Başkanı Gülçin Güner de üniversitelerin sayesinde hem ülke hem ilçe olarak bir yerlere gelindiğini ifade etti. Alanya'nın ekonomik ve sosyal can damarında gönüllü bir iş yürüttüklerini belirten Güner, eğitimin olmazsa olmaz koşul olduğunu kaydetti. Eğitime yapılan yatırımların ülke ve ilçenin geleceğine yapılan yatırım anlamını taşıdığını ifade eden Güner, "Burada da görevimiz buraya bir harç koymak ve destek vermek." dedi.
Kaynak: cha