Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, Salı günü yapılan Büyükşehir Meclis Toplantısı’na katılmamasıyla ilgili bir soruya, “O gün meclis toplantısına katılmadım, bu doğru. Özellikle o günkü toplantıya tepki olsun diye katılmadım. MHP Grup Başkanımın ve grup sözcümüzün bu konudaki kararımdan haberi vardı. Benim tepkimi haklı buldular ve kabul ettiler.” dedi. Başkan Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
MUHALEFETİZ DİYE BU KARARI ALDILAR

Antalya’da merkez ilçeler hariç 19 ilçe belediyesi var diye biliyoruz.  Alınan kararların sadece Alanya, Manavgat ve Finike için uygulanmasına ne ben, ne yönetimim ne de bizimle beraber olan siyasi temsilcilerimiz bir anlam veremedi. Biz olaylara hep uzlaşı tarafından baktık; eleştirici, kızıştırıcı konuşmalar yapmadık. Ne hikmetse bu uygulama sadece bu üç belediye için yapıldı ve bu bizi üzdü. Artık tahammül edemeyecek duruma geldik. Bizim özelliğimiz nedir? Sadece muhalefet partisinden olduğumuzdan mı? Niye sadece 3 belediye için bu kararlar alındı?
YENİ ANTALYALI HEMŞEHRİLERİMİZİ ANLAMIŞ DEĞİLİM

Caddelerle ilgili çalışmaların yapıldığını basın yoluyla öğreniyoruz. Buradaki ilgili arkadaşlara sorduğumuzda size uğrayacağız, uğrayacaktık, şöyle de böyle de, zaman yetmedi gibi tavırlarla karşılaştık. Sonuçta ben ve ekip arkadaşlarım mazbatayı aldığımızdan bu yana bu iş Büyükşehrin, bu iş Alanya’nın gibi bir ayrıma gitmeden halkı mağdur etmemek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ve bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kadar biz iyi niyetli olduğumuz ve kendimizde görev sorumluluğu bildiğimiz halde böyle bir tavır takınmalarının nedenini bir türlü anlayamıyorum. Daha doğrusu bizim, Yeni Antalyalı hemşerilerimizin bizlerle uzlaşmayarak, bizlerle haberleşmeyerek 8 cadde değil de 18-20 cadde götürmelerine anlam veremedim, hala anlamış değilim. Bizim adımıza sizin sormanızı istiyorum.

ALANYA’YA İHANET EDİYORLAR

Büyükşehir Meclisinin  aldığı kararla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Yücel, Alanya’nın parasının Alanya’da harcanması gerektiğini vurguladı. Bu uygulama ile Alanya’ya ihanet edildiğini kaydeden Başkan Yücel, “Büyükşehirin aldığı 8 cadde alt ve üst yapısı tamamlanmış olan caddelerdir. Caddenin birisi Türkler’deki bizim yeni istihdam sağladığımız, yeni Pazar yeri kurduğumuz bir cadde. Belediyenin o caddeden yıllık 700-800 Bin Lira geliri var. O kadar cadde varken, özellikle o caddenin alınmasına anlam veremiyoruz. Neden? Şu an cadde ve sokaklardan sadece alt yapısı ve üst yapısı tamamlanmış caddelerin seçilmesine de bir anlam veremiyorum. Bölgemizin gelir ve kazancının merkeze doğru aktarılmasını amaçlıyorlar. Ticari değil hizmet odaklı düşünmeliyiz. Alanya’nın parasının Alanya için harcanılması taraftarıyız. Tabiki bu söylenildiği zaman cevap: Zaten Alanya için harcanılacak denileceğini şimdiden size söyleyeyim. Ama böyle yapmakla Alanya’ya ihanet ediliyor. Alanya’ya yanlış yapılıyor. Sorun benim muhalefet olmamsa bunu halkın takdirine bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

YÜCEL, ÇÖP DEPOLAMA YERİMİZİ BÜYÜKŞEHİR KAPATTI

Basın mensuplarının Büyükşehir Yasasından sonra Alanya Belediyesi’nin çöpleri nereye boşalttığıyla ilgili bir soruya da Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Batı Bölgesi’nin tek olarak kullanılan daha önceki çöplüğün kapatıldığını söyledi. Bir buçuk aydan beri 60-70 kilometre mesafeden çöp toplanarak Yumru Tepesi’nde vahşi depolama şekliyle çöplerin depolandığını belirten Belediye Başkanı Yücel, “Ben serzeniş yapmıyorum, acizlikte yapmıyorum, şikayette etmiyorum. Yazın bu alanda büyük sorun yaşanacağını düşünüyorum. Çünkü 45 tane çöp aracının bu yoldan günde 2-3 defa geçeceği düşünülürse ciddi bir trafik problemi yaşanacak.  Bizim suçumuz ne? Halkın suçu ne? Halkın parasını boşa niye harcıyoruz? O açık bölge tekrar depolama alanı olarak kullanılsa. Çöpü toplamak, taşımak bize ait; bunu imha etmek ise Büyükşehire…

ÇÖPÜ DENİZE Mİ DÖKEYİM? SOKAĞA MI DÖKEYİM?

Çöp depolama için ihalenin yapıldığını ancak ihalenin 5-6 aydır Büyükşehir tarafından bekletildiğini ifade eden Yücel, “9 aydır en az 4 kez yazışma yaptım. En az 3 -4 kez kendim bizzat görüştüm. Sonuç yine aynı. Bekle… Bekle… Bekle… Müteahhit firma bekliyor, biz bekliyoruz. Nereye kadar bekleyeceğiz biz de bilmiyoruz? Ben ne yapacağım? Sokağa mı dökeyim yoksa denize mi? Ben mi bertaraf edeyim. Ben bertaraf edeceksem yer göstersinler.  Büyükşehire devir olur olmaz 2 gün sonra çöp depolama yerimiz kapatıldı.

BİR FELAKET YAŞANMASINDAN KORKUYORUM

Yumru Tepesi’nde 2-3 aylık çöp dökecek yer kaldığını ifade eden Başkan Yücel, bazı yaşanabilecek olumsuzluklar hakkında uyarıda bulundu. Yücel, “Şu an depolamadan dolayı Yumru Tepesi’ndeki vahşi depolama yerimiz doldu. Allah korusun burada metan gazı sıkışması ya da başka bir sorun çıkarsa telafisi çok zor olur. Şimdiden söylüyorum. Bunu hem sözlü hem yazılı bir şekilde uyarılarda bulunuyorum. İnşallah yetkili arkadaşlar buna da çözüm bulur. Bazı arkadaşlar sadece kendi fantezileri için bunu yapıyorlar. Bunun böyle olduğunu da çok iyi biliyorum. Yeri gelince ben de halkın karşısına çıkıp gerçekleri haykıracağım” ifadelerini kullandı.

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI TEPKİSİNDE HAKLIDIR

Başkan Yücel, Antalya Büyükşehir Meclisinin Alanya, Manavgat ve Finike’nin önemli caddelerini Büyükşehire bağlanmasıyla ilgili aldığı karara tepki gösteren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti.  Başkan Yücel, “Manavgat Belediye Başkanının tepkisini takdir ediyorum, haklılığını göreceksiniz” dedi.
Editör: Haber EDİTÖR