Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi binasında gece yarısı çıkan yangın korkuttu.

Alınan bilgiye göre, AÜ Alanya İşletme Fakültesi çatısında gece saat 00.30 civarında yangın çıktı. Gece bekçileri tarafından fark edilen yangın itfaiye ekiplerine bilgi verildi. Yangına Alanya İtfaiyesi, Mahmutlar ve Kestel Belediyesi İtfaiye araçları müdahale ederek kısa sürede söndürdü. 3 katlı fakülte binası Önlenen olası felaket itfaiyenin erken müdahalesi ile söndürüldü. Binanın çatısının bir bölümü tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Çatının içerisi ve üzerini ele feneriyle kontrol eden itfaiye grevlileri yanıcı madde olup ilbet olmadığını araştırdı.

Yangının çıkış nedeninin gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kesinlik kazanacağını ifade eden AÜ Alanya İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Engin Üngüren, dün gece 2 gece bekçisi olması nedeniyle yangının erken fark edildiğini ve itfaiyenin zamanında müdahalesi ile felakete neden olmadan söndürüldüğünü söyledi.

Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral da ihbarla birlikte olay yerine kendisinde gelerek çalışmalara müdahale ettiklerini çıkış nedenin ise Pazartesi gününe kadar netlik kazanacağını söyledi. Kesin sebep belli olmamakla birlikte yangının sıcaklardan da çıkmış olabileceğini belirten Oral, daha sonra yapacakları incelemelerden sonra yangının kesin çıkış sebebini öğreneceklerini kaydetti.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlatırken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


Kaynak: cha