Özel Ufuk Eğitim Kurumları'nın geliştirdiği Alanya ve Erciş Kaymakamlığı'nın da desteklediği 'Doğu-Batı Kardeşliği Projesi' çerçevesinde depremde yıkılan Van'ın Erciş ilçesinde 21 köy muhtarı Alanya'nın köy muhtarları tarafından ağırlandı. Muhtarlar evlerinde ağırladıkları meslektaşlarını 3 gün boyunca Antalya ve Alanya'da tarihi turistik yerleri de gezdirdi. Proje sayesinde karşılıklı hediyeleşen muhtarlar, samimi bir dostluk kurdu. 

Erciş Köy Muhtarları Derneği Başkanı Yahya İnan, Alanya'da meslektaşlarından ve Ufuk Eğitim Kurumları'nın göstermiş olduğu misafirferverlikten çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Bu birlik beraberliği sağlayan Erciş ve Alanya Kaymakamlığı'na ve Alanya halkına teşekkür eden İnan, "Hepimiz aynı ülkenin insanıyız. Ayrılamaz ve bölünemez bir bütünlüğümüz var." dedi. 

Alanya Köy Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Kurt, hiç kimseye ayrı gayrı davranmadıklarını belirtti. Kurt şöyle konuştu: "Biz hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizi atmadık ve atmayacağız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizi de terör örgütü ile bir tutmuyoruz. Kardeşlerimizi seviyoruz." 

KAYMAKAM ÖZDEMİR: HEPİMİZ ADEM'İN ÇOCUKLARIYIZ VE İNSANLIK ÇİZGİSİNDE HEPİMİZ KARDEŞİZ 

"Bu taraftan bakıldığında oralarda yaşayanlara 'Kürt' denildiğini, oradan bakıldığında da buralarda yaşayanlara 'Türk' denildiğini" kaydeden Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, sonuçta parmak kesildiğinde herkesin kanının aynı 'kırmızı' aktığını dile getirdi. Bir yiğide mermi değdiğinde her annenin yüreğini aynı yaktığını ifade eden Özdemir, "Dolayısıyla biz aynıyız, bizim hiçbir ayrı gayrımız yok. Biz Adem'in çocuklarıyız ve insanlık çizgisinde insan olmamız hasebiyle kardeşiz, bunun aksini kimse iddia edemez. Hiçbir ortak paydamız olmazsa insanlık gibi yüce bir ortaklığımız var. Hepimiz canımız yandığında Allah'ım deyip ellerimizi aynı yere kaldırıyoruz." diye konuştu 

Genelde afetler, musibetler toplumun fertlerini bir araya getiren, birleştiren, kucaklaştıran, daha çok yakınlaştıran, daha fazla kardeşlik köprüsünün kurulmasına vesile olan süreçler olduğuna dikkat çeken Özdemir, 30 yıldan beri süren bir deprem olduğunu söyledi. Etrafta milleti bölüp, parçalayıp, yutmak isteyen ve birlik beraberliği istemeyen emperyalistler olduğunu belirten Özdemir, bunlara fırsat vermemek gerektiğini dile getirdi. Bunların korktuğuna dikkat çeken Özdemir, "Eğer Türkiye'nin başına bir bela açamazlarsa 10 sene sonra bu ülkeyi kimse tanıyamaz. O kadar hızlı ilerleyen bir ülke. Amerika'yı ve Avrupa'yı dize getiren bir kriz oldu, evet bize de zararı dokundu, ama yine de dimdik ayaktayız." şeklinde konuştu. 

Ufuk Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lütfü Tunç, 29 Mart'ta da 25 okul müdürünü daha Alanya'da ağırlayacaklarını söyledi. Haziran ayında da 20 kişilik yatılı bölge okullarında okuyan 20 öğrenciyi yine ağırlayacaklarını ifade eden Tunç şöyle konuştu: "Mayıs ayında bir grup eğitimci ve esnaf olarak Erciş'e iade-i ziyarette bulunarak kardeşliğimizi pekiştireceğiz.
Editör: Haber EDİTÖR