2008 yılından itibaren bünyesinde istihdam ettiği Türk İşaret dili tercümanı ile tüm hizmetlerinin işitme engelli vatandaşlara da erişilebilir olmasını sağlayan Alanya Belediyesi, Herkes İçin Alanya Projesi altında faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezinde görevli Türk İşaret Dili Tercümanı Melike Aydın tarafından kamu kurumlarına yönelik temel işaret dili eğitimleri, 19.01.2013 Cumartesi saat 14:00-16:00 arası başlıyor.

Eğitim programı ile ilgili olarak Melike Aydın; “İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken, el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir, amacımız Alanya da yaşayan veya kentimizi ziyaret eden işitme engellilerin tüm kamu kurumlarında hizmetlere sorunsuzca erişimini sağlayacak altyapıyı oluşturmak’’ dedi.


Melike Aydın; eğitim sürecinde katılımcıların Türk İşaret Dilindeki kelimeleri, cümle yapılarını, parmak alfabesinde kullanılan işaretlerin anlamlarını ve günlük hayatta en sık kullanılan kelimeleri öğretmeyi amaçladıklarını belirtti. 
Editör: Haber EDİTÖR