Turistlerin bulunduğu kötü hava şartları sebebiyle 'Baba Selavi' adlı gezinti teknesi alabora oldu. Toplam 38 yolcunun bulunduğu teknede, 37 kişi kurtarıldı bir kişi ise hayatını kaybetti.Alanya Kalesi önlerinde Fosforlu Mağara'nın yanında alabora olan tekneden kurtulan turistlerden bazıları yüzerek 30 metre uzağındaki kayalıklara ulaştığı bildirildi. Olayda kaybolan bir kişinin cesedine ulaşılırken, teknenin içinde bulunan ceset Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alınarak karaya çıkartıldı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, tur teknesinin alabora olduğu ihbarı üzerine hemen harekete geçildiğini söyledi.

Teknedeki 38 kişiden birinin cenazesine ulaşıldığını belirten Yücel, "Teknedeki 37 kişi sağ olarak çıkarıldı. Yabancı uyruklu 37 yaşındaki kişi teknenin içinde dar alanda olduğu için bulunduğu yerden çıkamamış. Dalgıçlar cenazesini bulunduğu yerden aldı, karaya çıkardı. Bölgede sahil güvenlik, jandarma, polis, kurtarma ve belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR