Yerel seçimler için herkes ay sonunu beklerken, adaylar ise harıl harıl tanıtım çalışmaları içerisindeler. Bütün adaylar özellikle Cumhur ittifakı, Demokrat Parti ve millet ittifakı gezmedik dolaşmadık yer bırakmıyorlar ve her seçmene ulaşmaya çalışıyorlar.

Görüntüde oy kullanacak vatandaşlar tam olarak renklerini belli etmezlerken, adayların çalışmalarına göre ve halkın konuşmalarına göre Demokrat parti adayı Alaattin Çakır birinciliği zorluyor. İttifaklara olan tepkilerden dolayı halkın Demokrat Parti adayı ve geçmiş dönem Mahmutlar Belediye Başkanı Alaattin Çakır’dan yana kullanılacağı konuşuluyor. Adayları takip eden halk, Çakır’ın başlattığı demir dövme resimleri ardından diğer adaylarında aynı pozu vermeleri ve Yücel’in ise Çakır’ın ofis binasından astığı resimin sabahına yan binaya asmasının çekindiğini belli etti, söylemlerine neden oldu.

Bütün istatistikler ve halkın konuşmaları doğrultusunda görünen o ki, Millet ittifakı adayı Abdullah Sönmez, her halükarda 3. olacak gibi gözüküyor yani yarışın ibresi Demokrat Parti adayı Çakır ile Cumhur ittifakı adayı Yücel arasında geçeceği söyleniyor.

Tabii ki, Henüz daha yaklaşık 25 gün olması ve adayların Çalışmalara devam etmesi önümüzdeki günlerde ne gösterecek bilinmiyor. Ancak Alaattin Çakır haricinde ki diğer adaylar olan Adem Yücel ve Abdullah Sönmez'in Alaattin Çakır'ın çıkmasından memnun olmadıkları gözlenmekte. Artık halk merakla sonuçlar için 31 marttaki sonuçlarını bekliyor.

Editör: Haber EDİTÖR