31. Alanya Triatlonu’nun son gününde Avrupa Triatlonu Kupası gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde sağanak yağmura rağmen yapılan yarış, yaş grupları startı ile başladı. Ardından elit kadın ve elit erkek yarışları yapıldı. İki gün boyunca 27 ülkeden 600 sporcunun mücadele ettiği yarışların son günü yaş grupları ile başladı. Yaş grupları kısa mesafede 20-24 erkek/kadın, 25-29 erkek/kadın, 30-34 erkek/kadın, 35-39 erkek/kadın, 40-44 erkek/kadın, 45-49 erkek/kadın, 50-54 erkek/kadın, 55-59 erkek/kadın, 60-64 erkek, 65-64 erkek, 65-69 erkek, 70-74 erkek kategorilerinde yarışıldı. Zorlu hava şartlarına rağmen bitiş noktasına ilk gelen isim 01:05:27 süre ile Oleg Astanın oldu.

ELİT KADINLARDA KÜRSÜYE ÇIKAN İSİMLER

Elit kadınlar kategorisinde 59 dakika 16 saniye ile rakiplerini geride bırakarak birinci Almanya’dan Lisa Tersch oldu. İngiltere’den katılan Sophia Green 1 saatlik süre ile ikinci ve Fransa’dan katılan Candice Denizot 1 saat 1 saniye ile üçüncü oldu.

ELİT ERKEKLERİN BİRİNCİSİ ADRIEN BRIFFOD

Elit erkekler kategorisinde İsviçre’den katılan Adrien Briffod 53 dakika 1 saniye ile birinci oldu. Fransa’dan katılan Yanis Seguin 53 dakika 6 saniye ile ikinci ve yine Fransa’ dan Theo Texereau 53 dakika 8 saniye ile üçüncü oldu.

DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Dereceye giren sporculara ödüllerini; Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Triatlon Olimpik ve Avrupa Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia, Türkiye Triatlon Federasyonu Asbaşkanı Bülent Çendik, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu ve federasyon yetkilileri verdi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR

Her yıl çıtayı yükselterek düzenlenen ve 31. yılı tamamlanan Alanya Uluslararası Triatlon yarışı sonunda konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “İki gün boyunca kazasız belasız, sağlıkla, kusursuz bir şekilde yarışlarımızı tamamladık. 31. yılımızda hem Dünya Paratriatlonu hem de Avrupa Kupası Yarışları gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gençlik Spor Bakanlığımıza, Dünya Triatlon Federasyonuna, Avrupa Triatlon Federasyonuna, Türkiye Triatlon Federasyonuna ve Alanya da emeği geçen başta Kaymakamlığımız olmak üzere İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüze, tüm kamu kuruluşlarımıza ve sabırlı Alanya halkına sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi

Editör: Haber EDİTÖR