Japonya merkezli siber güvenlik şirketi Trend Micro, kurumlar için karmaşık hedefli saldırılara karşı özel geliştirilen Deep Discovery’nin, Network Computing Ödülleri’nde “en iyi yeni ürün” seçildiğini duyurdu. Trend Micro Deep Discovery, her yıl düzenlenen Network Computing Magazine Ödülleri’nde derginin okuyucuları, Trend Micro müşterileri, iş ortakları ve endüstrideki tüm katılımcıların oylarıyla zirvede yer aldı.

Ödülü kazanmakla, Deep Security’nin müşterilere sunduğu değerin ne kadar fazla olduğunun yeniden anlaşıldığını dile getiren Trend Micro EMEA Bölgesi Kıdemli Ürün Yöneticisi James Walker, “Deep Discovery endüstri lideri teknolojisiyle, geleneksel antivirüs çözümlerinin savunmakta çaresiz kaldığı gelişmiş zararlı yazılım ve hedefli saldırılardan kurumları koruyor.” dedi.

Günümüzde kamu ve özel sektör için en büyük zorlukların başında hedefli saldırılar geliyor. Hedefli saldırılarla açıklar üzerinden sisteme ve ağa sızmaya çalışan saldırganlar, hassas verileri çalarken kendilerini mümkün olduğunca gizlemeye çalışıyor.

Sınıfının en kapsamlı güvenlik çözümleri arasında yer alan Deep Discovery, kurumların sadece hedefli saldırılarla başa çıkmasına yardımcı olmakla kalmıyor, benzer saldırıların ileride gerçekleşme olasılığına karşı önlemler alıyor. Zararlı yazılım içeriğine odaklanan Deep Discovery, şüphe çekici saldırı davranışlarını da belirleyerek kurumların hedefli saldırıları tespit etmesini sağlıyor.

Trend Micro’nun bulut tabanlı tehdit koruma sistemi Smart Protection Network sayesinde Deep Discovery, gelişmiş zararlı yazılımların ağa ulaşmadan bulut üzerinde tespit edilmesi ve engellenmesine olanak tanıyor. Tüm bunların yanı sıra itibar motoru ve kara listeleme yetenekleriyle saldırganlar tarafından kullanılabilecek komut ve kontrol kanallarını da tespit ediyor.

Editör: Haber EDİTÖR