Sınıfının standartlarını yeniden belirleyen Octavia, geniş iç hacmi ve bagaj kapasitesinin yanı sıra eksiksiz güvenlik donanımları, “Simply Clever” felsefesinin ürünü pratik özellikleri, yenilikçi konfor ve eğlence sistemleri, güçlü ancak tutumlu motor seçenekleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.
Kompakt sınıfa getirdiği yeni standartlarla yine farkını ortaya koymaya hazırlanan yeni Octavia, rakipsiz iç mekan genişliği, markanın yeni kimliğini yansıtan tasarımı, fonksiyonelliği, yenilikçi güvenlik ve konfor donanımlarının yanı sıra düşük yakıt tüketimine sahip motorlarıyla oldukça iddialı.

Yeni Octavia, bir önceki nesline göre daha uzun ve geniş bir otomobil haline geldi. Stepnenin standart olarak sunulduğu Octavia’da 568 litrelik bagaj hacmiyse, yine sınıfının en iyisi durumunda. Yeni Octavia’nın Euro NCAP testlerinde yetişkin yolcu korumasından aldığı 34 puan(%93) ve genel değerlendirmede elde ettiği 5 yıldız ise iddiasını bir kez daha kanıtlıyor.

Yeni Octavia, Türkiye’de 1.2 TSI (105 HP), 1.4 lt TSI (140 PS) benzinli ve 1.6 lt TDI (105 PS) dizel motor seçenekleriyle satılacak. İlk etapta 1.6 TDI motor ile alınabilecek 7 ileri DSG otomatik şanzıman yılın 2. Yarısından itibaren benzinli motor seçenekleriyle de sunulmaya başlanacak. 1.2 TSI motor, manuel şanzıman ile 100 km’de ortalama 4.9 litre, 1.4 TSI motor ise 5.3 lt tüketiyor. 1.6 lt TDI dizel motorun manuel şanzımanla 100 km’deki ortalama 3.8 litre yakıt tüketimiyle kompakt sedan sınıfında en ekonomik değeri sunuyor.
Fiyat aralığı 45.490 TL (1.2 TSI 105 HP motor Ambition donanım) – 65.490 TL (1.6 TDI 105 HP DSG motor Elegance Donanım) olarak belirlenen ve merakla beklenen Octavia, test etmek isteyenler için shoowroomda yerini almış durumda.
Editör: Haber EDİTÖR