Yapılan tören ile, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’a 12 adet elektrik motorlu Fluence Z.E. teslimini gerçekleştirdi.                            

Fluence Z.E., elektrik motorlu araçların Konya Valiliği hizmetinde kullanılacak. Başbakanlık, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kayseri Melikgazi Belediyesi , Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi elektrik motorlu araç kullananan diğer kamu kuruluşları. 

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’a araçları tesliminin ardından Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar şu açıklamayı yaptı: “Dünyada olası bir çevre felaketine biz de otomobil sektörü olarak duyarlı olmak ve katkıda bulunmak zorundayız. Renault markasının öncüsü olduğu elektrik motorlu otomobiller devrimsel nitelikte yeni bir teknoloji. Fluence Z.E. kullanarak Konya Valiliği’nin de insan sağlığı ve çevreyi korumaya destek olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.

Renault :                                                       

Geniş bir sıfır salımlı araç gamı sunan Renault, elektrik motorlu araçların geliştirilmesinde dünya çapında önder bir kuruluş. Renault-Nissan İttifakı, tüm dünyada elektrikli araç programının geliştirilmesi için 4 milyar euro yatırım yaptı.

                                                             

Bu alanda, Türkiye çok önemli bir rol oynuyor. Renault Türkiye’de gerek üretim ve gerekse satış açısından çok güçlü bir konuma sahip. Renault’nun ilk elektrik motorlu modellerinden biri olan Fluence Z.E. Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretiliyor.

 

Ortağı Nissan ile birlikte, Renault sıfır salımlı ulaşımda liderliği, yani geniş tüketici kitlelerine yönelik uygun fiyatlı eksiksiz bir elektrik motorlu binek ve ticari araç gamını sunan ilk otomobil üreticisi olmayı hedefliyor. Marka, Fluence Z.E., Kangoo Z.E. ve Twizy olmak üzere üç elektrik motorlu model lansmanını gerçekleştirdi. Sonuncu ve dördüncü model ZOE ise 2013 yılında pazara sunuluyor olacak.  Renault ve Nissan elektrik motorlu araçların geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini teşvik için dünyanın farklı bölgelerinde hükümet ve yerel paydaşlarla 100'den fazla işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye’de İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Antalya Belediyeleri ile imzalanan anlaşmalar da bu çerçevede gerçekleştirildi.


Editör: Haber EDİTÖR