Hint Yağı zaten saç bakımı için kullanılır. Bitlerden kurtulmak için saçlara hint yağı ile kompres uygulanır ve bir süre saçlar strech naylon yada benzer birşey ile sarılır, Sonra yıkanır.
1 Gaz yağı Başa güzelce sürülüp, Yarım saat bekledikten sonra Natürel bir sabun ile yıkanır. Birkaç gün tekrarlanmalıdır. 
2 Zeytinyağı Saçlara güzelce uygulanır. Saçlar güzelce sarılarak Sabaha kadar bekletilir. Sabah olunca beyaz sirke ile durulanarak Saçlar şampuanla Yıkanır.
3 ½ litre zeytinyağı – 20 damla çay ağacı yağı – 10 Damla biberiye özü – 10 damla lavanta yağı – 10 damla limon esansı karıştırılır. İyice karıştırdıktan sonra Saça uygulanır ve saç kapatılır. 1 - 2 saat beklettikten sonra. Bol su ve Şampuanla yıkanır.
4 Traş Köpüğünü Saçınıza, Başınızı örtecek şekilde sürün. Yarım saat bekleyin. Traş köpüğü Saçınızdaki Bütün bit ve yumurtalarını öldürür. 

Bu işlemleri uyguladığınızda Bitleri öldürmüş olmakla beraber, yumurtaları kalmaması için birkaç defa tekrarlamak gerekir. Saç kurutma makinesi ile sıcak hava uygulamak bitleri temizlemenizde fayda sağlar. Bütün bunlarla beraber çamaşırlarınızı, Taraklarınızı, temizlemelisiniz.

Bitlerden nasıl kurtulunur diyenler, bitlerden kurtulmak için önce saçı normal şekilde yıkayın;
 sonrasında ise, saçın durulama suyuna bol miktarda sirke ilave ederek saçı sirke ile durulayın. Bitlerden kurtulmanın bitkisel yolları arasında yer alan bu yöntemi iki gün sonra tekrar denemeniz gerekmektedir.
Bitlerden nasıl kurtulunur diyenler için, bitlerden kurtulmanın bitkisel yollarından bir diğeri de zeytinyağı. Bitlerden kurtulmak istediğiniz saçı zeytinyağı ile iyice karıştırın, ve sonrasında sararak iki saat beklemesini sağlayın. Bunun sonrasında saçı, sık dişli bir tarak ile tarayarak yıkayın. Aynı işlemi, dört; ya da beş gün sonra yeniden tekrarlamanız gerekmektedir.
Bitlerden kurtulmanın bitkisel yollarından bir diğeri de, saçları hindistancevizi yağı ile karıştırmak, ve iki saat bu şekilde beklettikten sonra yıkamaktır. Aynı işlemi, bir hafta sonunda tekrarlamanız önerilmektedir.
Bitlerden kurtulmanın bitkisel yollarından söz ederken, bitlerden korunma yolları hakkında da bilgi sahibi olmanızı sağlamaya çalışalım: Bitlerden korunma yolları arasında ilk olarak, bir sprey şişesi edinin, sonrasında bu şişenin içerisine biraz su koyup, üzerini de 15 ya da 20 damla çay ağacı yağı ile karıştırın. Bu karışımı her gün saçlarınıza püskürtmek, bitlerden korunma yolları arasında yer almaktadır.
Bitlerden korunma yolları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamaya çalışırken şunu da belirtelim: kulak arkalarına uygulanan çam terebentin, bitlerden korunma yolları arasında size oldukça yardımcı olacaktır; her gün uygulamanız gerekmektedir.

Editör: Haber EDİTÖR