Yürüyüşü normale dönen ve ağrıların kurtulan Ayşe Çökeren, kalça ağrısı çekenlere seslendi; "Sakın kormayın Ameliyat olun!" dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Ali Kemal Yazıcı kalça protezi ameliyatı hakkında önemli bilgiler vererek başarılı bir operasyon gerçekleştirdiği ve çocukluğundan beri kalça ağrısı çeken 41 yaşındaki Çökeren'in yaşadıkları ve ameliyat sonrasındaki durumu paylaştı.

ÇEKİLMEZ AĞRILAR

Kalça ağrısı birçok kişinin karşı karşıya kalabildiği bir rahatsızlıktır diyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Ali Kemal Yazıcı, "Kalça vücuttaki en büyük ekleme sahip bölgedir ve hemen hemen her harekette kullanılır. Bu yüzden en küçük bir zorlanma da yada değişik sebeplerden ötürü sakatlanma, yıpranma ve aşınmalar meydana gelmektedir. Bu durum ise kalça da çekilmez ağrılara neden olmaktadır.

 Bu durum doğal olarak tıbbi bir tedavinin gerekli olduğunu ortaya koymaktadır. Kalça ekleminin eski sağlığına kavuşabilmesi için hastanın kalça protezi ameliyatı olması gerekebilmektedir. Bunu yapılan muayene sonrası hasta ile yapılan görüşmenin ardından karar alınmaktadır.

Kalça protezi ameliyatı ile sağlığına kavuşan kişininde günlük yaşantısına eskiden olduğu gibi rahatlıkla devam edebildiğini de hatırlatmak istiyorum.


MUTLAKA MUAYENE OLUN

Kalça ağrısı çeken hastalarımızın mutlaka bir muayene olmasını gerektiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Ali Kemal Yazıcı, ‘’İki kalçasında çocukluktan beri ağrı bulunan 41 yaşındaki Ayşe Çökeren, kendisi yürümekte zorluk çekiyordu. Artık yürüyemez hale gelmişti. Bize başvurduğunda korkuları vardı. Bunu yenmesini de sağladık. Evde iş yaparken takılıp kaldığını, hareket edemediğini söyledi.  Herşeyi kısıtlıymış, 1 saatlik işi 2-3 saatte yapabiliyor, İş yaparken eğilip kalkarken çok sıkıntılar yaşıyormuş.

Kendisine başarılı bir operasyon yaptık, artık ağrılarının gittiğini rahat rahat yürüyebildiğini söyledi. Bu anlamda kalça ağrısı çekenleri ve bu tür sağlık sorunlarını çekenleri mutlaka bir muayene olması gerektiğini vurgulamak istiyorum" dedi.

KORKMAYIN AMELİYAT OLUN

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Ali Kemal Yazıcı ile tanışana kadar bir çok hastaneye ve doktora gittiğini hatırlatan Ayşe Çökeren, "Ali Kemal hocamla tanıştıktan sonra önce tahlil ve tetkiklerimizi yaptık ve daha sonra Doktorum Ali Kemal bey ameliyat olman gerekiyor dedi. Hocam ameliyatı bana anlattı, Operasyon için gün verdi ve sonra kalça protezi ameliyatı oldum. Ameliyat olduktan sonrada yeni doğmuş gibi ağrısız sızısız bir yaşama döndüm. 41 yaşındayım ve sanki bu yaşıma kadar çektiğim sıkıntılar bitti. Eve gittiğimde işlerimi daha rahat yapabiliyorum geceleri daha rahat uyuyabiliyorum.

Ameliyat olmaktan korkan hastalara da buradan sesleniyorum. Ağrılar bitmiyor kesinlikte tedavi olmalıdırlar. Kesinlikle hiç birşeyden korkmasınlar. Kendilerini Türk hekimlerine bıraksınlar ve Ali Kemal hocamızdan çok memnunum kendisine, hastane yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber EDİTÖR