Alanyada '2013-2014 Yılı Antalya merkez ve ilçeleri Gıda ve Yem Denetimleri değerlendirme toplantısı' gerçekleştirildi. Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ndeki toplantıya  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Gıda ve Yem Şube Müdürü Veysel Çelik, Serik, Manavgat, Gazipaşa, Gündoğmuş İlçelerinin müdürleri ile gıda denetim personelleri katıldı. Toplantıda konuşan İl Müdürü Dallı, önümüzdeki yılın planlarını hazırlamak üzere tedbir almak için Antalya'yı merkez, doğu ve batı ilçeler olmak üzere 3 bölgeye ayırdıklarını söyledi. Dallı, "Geçtiğimiz haftalar içerisinde bu toplantıları merkez ilçelerde yapmıştık. Bu hafta doğu ilçelerinde yapılan faaliyetleri gözden geçireceğiz. Planlarımızın neresindeler, hangi kısmındalar, programa uyum oranları nedir bunları kontrol edeceğiz. Önümüzdeki yıl neler yapılması gerektiği konusunu konuşacağız.

İlimiz hepinizin bildiği gibi gerek yurt içinde gerek yurt dışından konuklar ağırlayan, turizme hizmet veren Türkiye'nin en önemli şehri. Turizmin önemli ayaklarından birisi yeme içme kısmı. Turist memnuniyetinin başında gelen faktörlerden birisi gerek bulundukları yerin coğrafyası gerek konaklama kapasitesi ve kalitesi ile bununla birlikte yeme içme sektöründeki hizmetin kalitesi. Biz bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gıda denetimlerimizle bunu sağlamaya çalışıyoruz. Gelen misafirlerimizin memnuniyetini en üst düzeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu memnuniyetin azalması ya da sorun olması halinde mutlaka turizm de olumsuz etkilenecektir. Biz bunu da bildiğimiz için görmüş olduğumuz aksaklıklar varsa tedbir almak için çözümler ortaya koymak, gerekse yürüyen programımızın nerelerinde neler yapacağımızı konuşmak için bir araya geldik" dedi.

İl Müdürü Ahmet Dallı'nın açılış konuşmasının ardından söz alan ilçe müdürleride, ilçelerindeki gıda denetimleri ve yaptıkları çalışmalarla ilgili sumunlar yaptılar.

Editör: Haber EDİTÖR