Son günlerde Akdeniz Üniversitesi’nde meydana gelen olaylar tansiyonu yükseltti. Ülkü Ocakları’na mensup bir grup öğrenci tarafından açılan imza standına öğrenci kolektiflerinin başını çektiği grup tarafından saldırıya uğraması ve saldırıya uğrayan grubun karşılık vermesi üzerine gerilen ortam, çevik kuvvet polislerinin olaya müdahale etmesiyle nihayetlendi. Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Av. Emrah Taşkın olaylar hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Olayın başlangıcı vedevamıyla ilgili açıklamalarda bulunan Taşkın; 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur!

23-24 Aralık 2014 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde yaşanan bir takım hadiseler yerel ve ulusal basında yer alan haberlerle gündeme gelmiştir.

Yaşanan olaylarda kendilerini öğrenci kolektifleri, yurtsever cephe, vb. şekilde adlandıran çeşitli sol ve bölücü gruplar 23 Aralıkta Akdeniz Üniversitesi özel güvenlik görevlilerine, 24 Aralıkta ise Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından yurt genelinde gerçekleştirilen ve “300 Uygur Türkü soydaşımızın Türkiye’ye kabulü için başlatılan imza kampanyasına” destek amacıyla yerleşke içerisinde stant açan Türk milliyetçisi, Ülkücü gençlere saldırı düzenlemişlerdir.

Söz konusu olaylar ne yazık ki bazı basın kuruluşları tarafından taraflı olarak kamuoyuna aksettirilmiştir. Olay görüntülerinin önünü-arkasını keserek, montajlayarak sadece bir kısmı kamuoyuna aktarılmış, bu şekilde arkadaşlarımıza yönelik bölücü saldırılar kamufle edilmiştir. 24 Aralık 2014 Çarşamba günü Akdeniz Üniversitesi içerisinde yer alan Olbia Çarşısı girişinde başlayan imza kampanyası herhangi bir taşkınlık olmaksızın sürdürülürken, saat 15:00’de bir önceki gün üniversitenin özel güvenlik görevlilerine saldırmak suretiyle üniversitenin huzurunu bozan bölücü grup, stant çevresinde bulunan arkadaşlarımıza sözlü, taşlı ve sopalı saldırıda bulunmuşlardır.Her fırsatta sözde “faşizme karşı omuz omuza” sloganı altında toplanan bu güruh, demokratik hakkını yasal sınırlar içerisinde kullanan kardeşlerimize faşistçe saldırmıştır.

Görsel ve yazılı basında karşıt grupların çatışması olarak ifade edilen söz konusu olaylar Ülkücü öğrencilerin kendilerine yönelmiş bir saldırı karşısında nefsi müdafaa haklarını kullanmalarından ibarettir.

Öncelikle görevi, toplumu yaşanan olaylar hakkında sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek olan basın - yayın kuruluşlarını bu görevlerini tarafsız bir şekilde ifa etmeye, Üniversitelerin ve öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan makamları bu görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz.

İkinci olarak belirtmek istediğimiz şudur ki; daha önce de çeşitli vesilelerle beyan ettiğimiz gibi Ülkücü Hareket olarak, hiç bir sokak olayının tarafı olmaktan yana değiliz. Ancak; hukukun bize tanıdığı sınırlar içerisinde nefsi müdafaa hakkımızı da saklı tuttuğumuzu ve gerekli durumda bu hakkımızı tereddüt etmeden kullanacağımızı herkes bilmelidir.!

Ülkü Ocakları Türk milletinin geleceği olan vatan evlatlarını bölücü örgüt uzantılarına yedirtmeyecek, gençliğimize yönelen fikri ve fiziki her türlü saldırıya karşı mücadelesini sürdürecektir.

 

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak.

Sönmeden yurdumun üstünde tüten, en son OCAK…” dedi.

Editör: Haber EDİTÖR