Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD Başkanı Barack Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla konuşurken çekilen ‘beyzbol sopalı’ fotoğrafını değerlendirdi. Türk basınının böyle bir fotoğraftan hikmet çıkarmasını doğru bulmadığını belirten Vural, “Sopayı tutmuş da ne olmuş. Bir fotoğrafla dünyayı yönetiyorlar” dedi. Vural, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük’e gerçekleştirdiği ziyareti desteklediklerini de belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Vural, partisinin Bayrampaşa ilçe teşkilatının düzenlediği iftar programına katıldı. Parti üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi esnasında elinde ‘beyzbol sopası’ ile çektirdiği fotoğrafının yayınlanmasını değerlendiren Vural, “Adamın biri beyzbol sopası tutuyor. Bundan hikmet çıkarılıyor. Türk basınının böyle bir fotoğraftan büyük hikmetler çıkarması doğru değil. Kim oluyor? Ne olmuş? Beyzbol sopasını tutmuşsa, ne olmuş yani? Nedir yani? Bir fotoğrafla dünyayı yönetiyorlar. Yok efendim, sopayı kime gösterdi? Yok efendim acaba Suriye politikası mı? Türkiye’ye bilmem ne mi ifade ediyor? Yani bir Amerika Birleşik Devleti Başkanı’nın fotoğrafı Türkiye’de niye konuşuluyor? Bu figürler niye böyle çok önemseniyor? Buna isyan ediyorum. Böyle bir şeyi kabul Marsbahis etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

1999'daki Marmara depreminden sonra gelen ABD Başkanı Bill Clinton’ın, bir bebeğin burnunu sıkmasının kamuoyunda geniş yer edinmesi üzerine yapılan haberleri hatırlatan Vural, “Biri geldi ve bir bebek burnunu tuttu. Amerika pazarlaması mı yapılıyor? Böyle bir konuda siyasi sonuçlar çıkarılmaya çalışılıyor. Tam telefonla görüşürken fotoğraf çekip yayınlıyorlar. Yok hikmetler çıkarıyorlar. ABD dış politikası çıkarılıyor. Geldiğimiz noktada Türkiye’nin gündemine bakın. Ben Türk milletini yöneten şahsiyetlerin örnek olması gerektiğini düşünenlerdenim” şeklinde konuştu.

"DAVUTOĞLU’NUN KERKÜK’E GİTMESİ GÜZEL BİR ADIM"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük'e gitmesini olumlu bulduğunu ifade eden Vural, “Genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin bayram namazını kılmak için Kerkük’e gitmesinden önce atılmış bir adım. Kerkük günübirlik gidilecek, gece yarı ziyarete gidilebilecek bir konu mu yani? Yani neden gizli saklı gidiyor? Neden haber vermiyor? O bakımdan Kerkük’e gitmesini buna rağmen olumlu görüyorum” dedi.

Kerkük ile ilgilenilmesi gerektiğini vurgulayan Vural, “Kerkük’ün statüsünün ve barışının korunması gerekiyor. O bakımdan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin, Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın Kerkük ve Erbil’i pas geçmesinden ötürü büyük bir kırgınlık vardı. MHP’nin attığı bir adım fincanı katırlarını ürküttü. Sonuçta Davutoğlu’nu oraya gönderdik. Türk milli politikasını takip etmesi konusunda kararlılığımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha