Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücü terörün din, diyanet, millet ve milliyet demeden zalimliğini, pespayeliğini ve insafsızlığını her fırsatta gösterdiğini kaydetti.

Bombalı saldırıyla ilgili yaptığı basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Gaziantep’in acısını, üzüntüsünü ve sıkıntılarını paylaşmak için başkanlık divanı üyesi ve milletvekili arkadaşlarıyla Antep'e geldiklerini belirtti. Bahçeli, "Merhametten nasibini almayan tetikçiler, insanlıkla yollarını tamamen ayıran kiralık katiller mübarek günlerde zıvanadan çıkmışlardır. Allah korkusu, millet saygısı ve insan sevgisi taşımayan kara kalpliler bayramı da, Ramazan ayını da hepimize zehir etmişlerdir. Aziz milletimizin olanlardan dolayı ne dayanacak hali, ne de sabredecek zamanı kalmıştır." dedi.

"SALDIRININ NEDEN GAZİANTEP'TE DÜZENLENDİĞİ ÜZERİNDE DURULMALI"

Terör olayının neden Gaziantep’te düzenlendiğinin üzerinde durulması gerektiğini kaydeden Bahçeli, "Olayda güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin olup olmadığı, bomba yüklü aracın olay mahalline nasıl sevk edildiği konuları da vuzuha erdirilmelidir. Pek tabiidir ki, meselenin üzerindeki sis bulutu aydınlatılmalıdır. Bu kapsamda karşımıza 3 seçenek çıkmaktadır: Bu saldırı ya PKK terör örgütünün doğrudan doğruya bir işidir. Ya Suriye veya diğer bazı bölge ülkelerinin istihbarat teşkilatları vasıtasıyla PKK’ya ihale ettiği ve AKP zihniyetinin Suriyeli muhalifleri destekleme inadına kanlı bir karşılıktır. Ya da Türk milletinin mevcudiyetinden rahatsız olan ve kardeş kavgasına düşmesini projelendiren küresel güç odaklarının yine bölücü terör örgütüne verdiği cinayet görevidir. Açıkça söylemek isterim ki, bu üç ihtimalin kapısı da PKK terör örgütüne direk açılmaktadır." diye konuştu.

"BAZI MİLLETVEKİLLERİNİN 'ARKADAŞ VE GENÇ' DİYE TAKDİM ETTİKLERİ ALÇAKLARIN NASIL BİR CİNAYET MAKİNESİ OLDUKLARI HER FIRSATTA TEKERRÜR ETMEKTE"

Gaziantep’teki bombalı saldırının Türkiye’nin kardeş kavgasına düşmesi için yapılan en karanlık terör hamlesi olduğunun altını çizen Bahçeli, "Şu anki ortamda, ülkemizin en büyük talihsizliği terörle mücadelenin siyasi ve manevi sorumluluğunu omuzlarında taşıyamayan bir körlüğün hükümet cenahında hâkim olmasıdır. Kaldı ki, Meclis’te temsil edilen PKK maşalarının dağdaki canilerle utanmadan kucaklaşmaları ve üstelik gerilla diye aklamaya çalışmaları verilen tavizlerin ve gösterilen müsamahaların acı meyvesi olarak fazlasıyla dikkat çekmektedir. Yine bazı milletvekillerinin 'arkadaş ve genç' diyerek takdim edip sevimli göstermeye cüret ettikleri alçakların nasıl bir cinayet makinesi oldukları her fırsatta tekerrür etmektedir." şeklinde konuştu.

"ARTIK AKP HÜKÜMETİ BİR KARAR VERMELİ VE İRADE OLUŞTURMALIDIR"

Habur ve Oslo süreçlerinin Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini havaya uçurma riskini daha da belirgin hale getirdiğini öne süren MHP Lideri, "Durum had safhada ciddilik kazanmış ve tehlike ileri düzeyde artış göstermiştir. Kundaktaki bebekler ve anne karnındaki yavrular yine insanlık müsveddelerinin hunharlıklarıyla canlarından olmuşlardır. Bunların yanı sıra imamlar, köy korucuları, isçiler, öğretmenler ve sağlık görevlileri de hayatlarını terör saldırılarıyla kaybetmişlerdir. PKK terör örgütü, özellikle Güneydoğu ve Ortadoğu Anadolu illerindeki eylemlerde Kürt kökenli vatandaşlarımızı da öldürmüş, yaralamış, kaçırmış ve tehdit etmiştir. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, İzmir gibi büyük kentlerde büyük çaplı eylemler gerçekleştirerek sivil hedeflere vicdansızca saldırmıştır. Bugüne kadar etnik bölücülüğün taleplerinde azalma ve eksilme hiç olmamıştır. Verdikçe daha fazlasını istemiş, aldıkça daha da şımarmıştır. Çünkü eşik aşılmış, ayrı devlet, ayrı bayrak, ayrı dil ve ayrı millet hayalden gerçeğe doğru yol almaya başlamıştır. Bu da tabiatıyla vatanımızın ve milletimizin bölünmesinden, aynı zamanda da devletimizin parçalanmasından başka bir manaya gelmemektedir. Artık AKP hükümeti bir karar vermeli ve irade oluşturmalıdır. Bölücü terörün alanını daraltmalı ve üzerine kararlılıkla gitmelidir. Asılsız ve temelsiz özgürlük, demokrasi ve barış sözlerinin haramzedelere kolaylık ve uygun zemin vermekten başka bir şeye yaramadığını görmelidir. " ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan net ve açık olmalı, temsil ettiği millet görevinin icaplarını acilen yerine getirmelidir. Bize göre demokratik açılım isimli yıkım projesinden ve sözde Kürt sorununu konuşmaktan bir an önce vazgeçilmelidir. Ayrıntılı ve çerçevesi medyaya, iş alemine, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete kadar uzanacak terör ve bölücülük soruşturması açılmalıdır. Irak’ın kuzeyine hava ve kara destekli operasyon icra etmek ve Kandil’in kökünü kurutmak için hemen harekete geçilmelidir. Ve bu kapsamda Barzani’ye anladığı dilden konuşmak ve haddini bildirmek için zaman kaybedilmemelidir. Terörün mali, beşeri, finansman, propaganda ve lojistik imkânları mutlaka kesilmeli, bu konuda her girişim uluslararası ölçekte gecikmeksizin hayata geçirilmelidir. Bölücü terörü caydırıcı idari ve adli tedbirler hemen alınmalı ve bunlar ihmal etmeksizin icra edilmelidir. Türk-Kürt kavgası planlayanlara fırsat vermemek için azami gayret ve özen sergilenmelidir. Terörle mücadele siyasi karar ve irade gerektiren, samimiyet ve milli ruh dahilinde yürütülmesi lazım olan çok boyutlu bir süreçtir." diye konuştu

Gaziantep’in tuzaklarla ve provokasyonlarla ideallerinden dönmesinin söz konusu olmayacağını vurgulayan Bahçeli, parti teşkilatları, ülkücü gençlik ve vatandaşlardan provokasyonlara dikkat etmelerini istedi.

Devlet Bahçeli, ayrıntılı ve çerçevesi medyaya, iş alemine, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete kadar uzanacak terör ve bölücülük soruşturması açılması gerektiğini vurguladı.

Irak’ın kuzeyine hava ve kara destekli operasyon icra ederek Kandil’in kökünün kurutulması gerektiğini belirten Bahçeli, terörün mali, beşeri, finansman, propaganda ve lojistik imkânlarının kesilmesi gerektiğini kaydetti.
Kaynak: cha