Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ nin 4 Kasım tarihinde yapılacak olağan genel kurulunda genel başkan adayı olduğunu açıklayan işadamı İsmail Hakkı Küpçü Samsun’da kurultay delegelerini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Samsun Öğretmenevi’nde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan adayı İsmail Hakkı Küpçü, Türkiye’de demokrasinin özde değil sözde olduğunu söyledi. Ülke yönetimine seçilmesi halinde ilk iş olarak demokrasinin tam anlamıyla işlemesi ve siyasette kaliteyi arttırmak için çalışacağını kaydeden Küpçü, bugüne kadar makam hırsına kapılmadığını bu sebeple milletvekili olmayı da düşünmediğini kaydetti. Ancak, MHP’nin hak ektiği konuma gelmesi, ülkenin gelecek nesillere borçsuz bırakılması için göreve talip olduğunu söyleyen Küpçü, Merkez Yürütme Kurulu'nda önerdikleri uyarıları MHP yönetiminin dikkate alması halinde bugün iktidarda MHP'nin olacağını savundu. Şuan için meclisteki milletvekillerinin hepsinin genel başkanların inisiyatifiyle seçildiklerini hatırlatan MHP Genel Başkan adayı Küpçü, Türkiye’nin en büyük sorununun şahsiyetli insan yetişmemesi olduğunu ifade etti. Başta partisi olmak üzere hükümete de yapılan yanlışlarla ilgili birçok defa uyarılarda ve çözüm önerilerinde bulunduklarını hatırlatan işadamı İsmail Hakkı Küpçü, “Biz bu 1968 yılından beri bu hareketin içinde yalpa yapmadan bulunuyorum. Benim tanınmıyor olmamın nedeni bugüne kadar makamr peşine hiç düşmememdir. 1975 yılında siyasete aktif olarak bulaşmamayı tercih ettim ve sadece Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği’nde başkanlık yaptım. Partinin Merkez Yönetim Kurulu’nda olduğum dönemde de 'sürekli konuşarak siyasi parti yürüyüşüne uymadık' dolayısıyla da meşhur olamadık.” dedi.

Bugüne kadar 46 il ve yaklaşık 650 delege ile görüştüğünü vurgulayan Küpçü, parti içinde bölünmüşlüğe asla izin vermeyeceğini Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin görevini divana devredene kadar kendisinin onun yanında olduğunu söyledi.
Kaynak: cha