CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki patlama sonucu şehit düşen 25 askerle ilgili Genelkurmay Başkanı'nın sözlerini hatırlatarak, "Her şey ortadaysa niye çıkıp bir açıklama yapmıyorsun." dedi.

        Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen Parti Meclisi toplantısına başkanlık etti. Toplantının başında bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, 25 ana kuzusunun akıl dışı, izan dışı bir şekilde can verdiğini belirterek, "Siz neyin kutlamasını yapıyorsunuz beyler?" diye sordu.

CHP'nin, Afyonkarahisar'daki patlamanın takipçisi olduğunu, olayın bütün yönleriyle araştırılıp, ortaya çıkarılmasını sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Halkımız henüz bu olayla ilgili bilgilendirilmedi. Tıpkı Uludere bombalanmasında olduğu gibi, tıpkı düşen savaş uçağımızda olduğu gibi. Sayın Genelkurmay Başkanı'mızın 'her şey ortada' diye bir açıklaması var. Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanı'nın dediği gibi her şey ortadaysa niye çıkıp bir açıklama yapmıyorsun. Şehitler bu milletin şehitleri, bu halkın evlatları, hepimizin bilmeye hakkı var, çık ve ne olup bittiğini açıkla, fakat gerçekleri açıkla." diye konuştu.

Ülkenin ciddi sorunları olduğunu, hükümetin ise bu sorunların altında ezildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, liyakatsizlerin yönetim kadrolarını işgal ettiği bir ülke haline gelindiğini savundu. Başbakan'ın, bugün Türkiye'nin en büyük medya patronu konumunda olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, buna rağmen yönetimsizlik faciasını gizlemeye gücünün yetmediğini ileri sürdü.

Türkiye'nin tam bir kriz hali yaşadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Türkiye, iktidarsız zorbaların zulmü altında. Siyaseten tam bir felç hali yaşıyor. Ülkenin bütün yönetim kadrolarında hiyerarşik bir çapsızlık var. Koca bir devlet, zihnen, fiziken ve ahlaken iflas etmiş bir hükümet ve onun başındaki kifayetsiz bir muhterisin oyuncağı olmuş durumda. Ülkenin sağduyusu, tarihi tecrübesi, entelektüel birikimi bu süreçte tamamen dışlandı. Aydınları, yazarları, gazetecileri baskı altına alarak savunma mekanizmaları kırılmış halde. CHP olarak omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getireceğiz. CHP olarak artık demokrasinin taşıyıcılığını yapmak zorundayız. Bu tarihi sorumluluk, CHP olarak bize düşüyor."



Kaynak: cha