AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, terör örgütüne yönelik operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, artık dağda sıkışan terör örgütü üyelerinin şehirlere inmeye başladığını söyledi. Karayel, “Artık gece silahlı, gündüz külahlı hale geldiler. Bunlar da istihbarat faaliyetleri içerisinde tespit ediliyor.” dedi.

        Miraç Kültür Merkezi'nin katkıları ile Çorakçı İlmi Araştırma Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen kermes açılışına AK Parti Milletvekili Yaşan Karayel de katıldı. Karayel, bu tür kermeslerin ve STK'ların önemine değindi. Karayel, terör örgütünden, Afyonkarahisar'da meydana gel patlamaya, kaçakların bulunduğu balıkçı teknesinin batmasından, yerel seçimlere kadar gündemdeki konuları değerlendirdi.

        “Türkiye'de hepimizi derinden üzen önemli olaylar oluyor.” diyen Karayel, şöyle devam etti: “Özellikle Beytüşşebap'ta PKK'nın terör faaliyetleri sonunda 10 askerimiz şehit oldu. Bunun üzerine Afyonkarahisar'daki cephanelikte meydana gelen patlama sonrası 25 şehidimiz var. İzmir'de kaçakların teknesinin batması sonucu 61 kişinin boğulması. Bunlar Türkiye'ye acı veren olaylar. Bu olayların hiç birisinin olmasını arzu etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

        Devletin özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde PKK'nın kendisine göre bir alan kurmak istediği bölgelerde temizlik yaptığını vurgulayan Karayel, "PKK'yı, terörist faaliyetler içinde bulunan, devlete silah doğrultan bebek katillerini inlerinde boğuyorlar. Milletimiz şundan emin olsun ki, kamuoyunda ve bazı basın kuruluşlarında belirtildiği gibi her hangi bir güvenlik ve istihbarat zafiyeti yok. Bunları söyleyenlerin hepsi beşinci kol faaliyeti olarak Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne zarar vermek için söylenen sözlerdir. Bu tür söylemlerin, Türk milletini tedirgin etmek ve ayağa kaldırmak için söylenen sözler olarak kabul ediyoruz. Devletin bütün birimleri şu anda Doğu Anadolu bölgesinde dağlarda, tepelerde alan temizliği yaparak teröristleri inlerinde öldürerek, bu beladan devleti ve milleti kurtarmak için çalışıyorlar. Dağlarda alanları daraldığı için şehirlere de inmeye başladılar. Gece silahlı, gündüz külahlı hala geldiler. Bunlar da istihbarat faaliyetleri içerisinde tespit ediliyor. Devletimizden ve milletimizden şunu istiyoruz. Tahriklere asla kapılmasınlar. Devletimizi ve milletimiz yönetenlerin hepsi bunların üzerindedir ve her şey emin ellerdedir. Onun için teröristlerin ekmeğine yağ sürecek tutum ve davranışlardan uzak duralım.”

        "DİLERİZ DAHA VAHİM OLAYLAR OLMAZ"

        Yaşar Karayel, Afyonkarahisar'da meydana gelen olayın ihmal, iş güvenliği ve iş disiplini ile alakalı zafiyetten kaynaklanan bir kaza olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Karayel, “Zaten yapılan açıklamalar da o yönde. Dileriz ki, daha vahim olaylar olmasın. Bunların maddi tarafları devletimiz tarafından giderilecek durumda. Maddi açıdan bunlar önemli kayıplar değil. Manevi ve can kayıpları için hepimiz büyük üzüntü içindeyiz. Bu vesile ile şehitlerimize ve milletimize baş sağlı diliyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın diliyoruz.” dedi.
Kaynak: cha