Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Jayhoo, Kamalak'ı ülkesinde 21-22 Eylül'de düzenlenecek Afganistan'ın Barışı' konulu konferansa davet etti.

        Mustafa Kamalak, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Afganistan arasındaki ikili ilişkilere değinerek, bütün Müslümanların kardeş olduğunu söyledi.

        Kamalak, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan ve Afganistan eski Cumhurbaşkanı Burhaneddin Rabbani’nin çizdiği yolda ilerleyeceklerini ve onların ilk adımlarını attığı İslam Birliği’nin kurulmasının çok yakın olduğunu söyledi.

        Kamalak, “İnşallah 60 İslam ülkesi bir araya gelerek bir zincirin halkalarını oluşturacağı günler pek yakındır. Kardeşlik hukuku gereği küresel emperyalizme karşı bir güç birliği oluşturacağız.” dedi.

        Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon ise Kamalak'ı 21-22 Eylül tarihleri arasında Kabil’de düzenlenecek 'Afganistan’ın Barışı' konulu konferansa davet etti. Jayhoon, İslam ülkelerinin bu konuda daha da aktif bir şekilde rol alması gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: cha