CHP Mersin milletvekili adayı Mustafa Baysan, milletvekili maaşını, meclise gitmesi halinde Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen eğitim için kolları sıvayacağını söyledi.

Özellikle okula gidemeyen kız çocuklarını gördükçe içinin acıdığını belirten Baysan, “Meclise gitmem halinde milletvekili maaşımı, okula gidemeyen kız çocukları için harcayacağım. Sadece mecliste değil, kendi imkânlarımla bu işe el atacağım. Okula gidemeyen kız çocuklarının okulla buluşması için gayret göstereceğim. Milletvekili maaşını da bu amaçla harcayacağım. Meclise gidecek olan diğer siyasetçilere de çağrıda bulunuyorum. Bu sorun çözülmeli” dedi.

Gençlere ve çocuklara ayrı bir önem verdiğini belirten Baysan, “Okula gitmesi gerekirken, mendil satan, dilenen çocuklar gördükçe içim acıyor. Küçük çocukları araçların arasında cam silerken görünce üzülüyorum. Çöp yığınları arasında uyuyan bebeklere vicdan dayanmıyor. Okul çağında olup da okula gidemeyen tüm çocukların sorununu sorunum sayacağım. Onların geleceğinin kararmaması için mücadele edeceğim. Okulda olması gereken okula gitmeli. CHP iktidarında refaha ulaşan aileler çocuklarını sokağa bırakmayacak” diye konuştu.

“PARAYLA İŞİM OLMAZ


“Benim parayla işim olmaz” diyen Baysan, Mersin’de bir büro açarak vatandaşların sorunlarını günlük olarak meclise taşıyacağına da dikkat çekti.

Baysan Yaptığı konuşmasında; “Toplumun değerleriyle ters düşmeyen bir siyasetçi olarak Mersin’e ve Türkiye’ye hizmet etmek istiyorum. Milletvekili seçilmem halinde evimi Ankara’ya taşımayacağım. Seçim öncesi olduğu gibi sonrasında da halkın içinden çıkmayacağımın sözünü veriyorum. Her vekil kendi kentinin sorunlarını çözmeli. Ben Mersin milletvekili olarak meclise gideceğim. Halkımdan vekillik yetkisini alıyorsam, sorunları sorunum, mutlulukları mutluluğumdur. Köy köy, kapı kapı gezmeye devam edeceğim. Ben buradan söz veriyorum. Hep halkımın yanında olacağım. Asla, Mustafa Baysan’ı keşke seçmeseydik demeyecekler” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber EDİTÖR