Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidar ve ana muhalefet partisinin, terör örgütüne dışarıdan destek verenleri bırakıp birbirlerini suçladığını söyledi. Destici, "Meclis'teki partilere sesleniyorum. Bırakın birbirinizi suçlamayı, birlik olun. Enerjinizi PKK ile mücadeleye harcayın. Onların kalemşörlerine karşı harcayın. Onları dışarıdan destekleyen devletlere karşı harcayın." dedi.

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı ziyaretler için geldiği Balıkesir'de Görev ve Terör Mağdurları Derneği'ni ziyaret etti. Destici, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde artan terör olaylarını ele alan BBP lideri Destici, iktidar ve muhalefete yüklendi. BDP'ye ağır eleştirilerde bulunan Destici, terör örgütünün Kürt vatandaşları temsil etmediğini bildirdi. Terör örgütünün ne ahlaki ne vicdani ne de insani ölçülerinin olmadığını belirten Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Maoist, Marksist, Leninist, Zerdüşt anlayışı sahip, azmış bir güruhla karşı karşıyayız. Bunlar aynı zamanda küresel emperyalist güçlerin maşası durumunda. Tamamen ipler onların elinde. Tek gayeleri milleti bölmek, devleti parçalamak, büyük Türk devletinin coğrafyasında hem de dünyada güçlü bir millet haline gelmesini önlemek. Bu millet çevresindeki soydaşlarıyla, dindaşlarıyla, tam bir işbirliğine giderse dünyanın süper gücü olur. Ramazan, bayram dinlemediler 9 tane askerimiz şehit edildi. Bugün de biri Balıkesir'de, 5 askerimiz şehit edildi. Kendisini burada Rahmet-i Rahman'a uğurlayacağız."

     Ramazan Bayramı'nın ikici günü Gaziantep'te meydana gelen bombalı terör saldırısına da değinen Destici, olayı insanlık dışı olarak yorumladı. Bombalı saldırıcı sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Destici, yaralı vatandaşlara ise şifa dileğinde bulundu.

    Hiçbir sorumluluğu olmayan bir partinin genel başkanı olarak, sorumluların yapamadıklarından dolayı şehit ailelerinin önünde mahcubiyet yaşadığını ifade eden Destici, "Çünkü 28 yıldan beri maalesef terörle gerektiği gibi mücadele edilmedi. Ediliyormuş gibi yapıldı. Bu vatan evlatları, yabancı istihbarat örgütleri tarafından yetiştirilen, oralarda eğitilen, oraları avuç içi gibi bilen, her türlü silahı kullanan, yıllarca o bölgede yaşayan teröristlerle mücadele ediyor. Maalesef 21 günlük yanaşık düzen eğitimi almış askerler hala nasıl bölgeye gönderiliyor? 28 yıldır bunu niye çözemiyorsun? Bizim 28 yıldır teröre karşı kurulmuş birliklerimiz, istihbarat ekiplerimiz yok. Niye bizim sınırlarımızdan PKK'nın havan toplarıyla ordusu geçiyor? Biz bunu niye tespit edemiyoruz? Gaziantep'te patlayan o arabayı biz önceden istihbarat altına alamıyoruz? Biz bu kadar aciz bir devlet miyiz? Bu millet size her şeyi veriyor. Terörün finans kaynaklarını kurutmak için kurum kuracaksınız." diye konuştu.

        "BDP'Lİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILSIN"
    
    Meclis'te bulunan BDP'nin terör örgütünün siyasi uzantısı olduğuna dikkat çeken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şöyle devam etti: "Neden bunların dokunulmazlıkları kaldırılmıyor? Niye bunlar hukuka sevk edilmiyor? Bu devlet bu kadar aciz mi? Biz bunları yüksek sesle söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Kim ne anlarsa anlasın. Biz doğru bildiklerimizi bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz. Bu hükümeti, devleti yönetenlerin gittiği yol yol değil. Bu yolu acilen değiştirmeleri lazım. Terörle topyekün mücadele etmeleri lazım. Hem güvenli, hem hukuki, hem refah boyutu hem de eğitim boyutu göz önünde bulundurularak bunların hepsini göz önünde bulundurarak yapmaları lazım. Herkesin istediği önce güvenlik, eğitim bunlar sağlandığı zaman terörle gerçek anlamda mücadele sergilenir ama bunların yapılmış olmamasını görmekten büyük bir üzüntü duyuyorum."

        İktidar, ana muhalefet partisinin, terör örgütüne dışarıdan destek verenleri bırakıp birbirlerini suçlamaya devam ettiğine işaret eden Destici, bu durumu anlamakta güçlük çektiğini aktardı. Meclis'teki partilere seslenen Destici, "Bırakın birbirinizi suçlamayı birlik olun. Birbirlerinizle uğraşmakta harcadığınız enerjiyi PKK ile mücadelede harcayın. Onların kalemşörlerine karşı harcayın. Onları dışarıdan destekleyen devletlere karşı harcayın. Hepiniz bu milletten oy alıyorsunuz. Sizi bu millet finanse ediyor. Millet için siyaset üretin, Bırakın partinizi, şahsınızı. Devlet elden gidiyor, ülke elden gidiyor, millet parçalanıyor." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha