Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerine iftar yemeği verdi. Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları ve YAŞ üyeleri katıldı.

Başbakan Erdoğan 1 nolu kapıdan girerken, komuta kademesi ise 5 nolu kapıdan giriş yaptı. Cumhurbaşkanlığı basın birimi de iftar yemeği öncesi Gül'ün sofrasından görüntü verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahı'nda yapılan YAŞ Ağustos ayı olağan toplantısı sona erdi. YAŞ'ta terfi sırasında bulunan general, Kaçak İddaa amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden ayrılacak personelin durumu da toplantıda görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar ise akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunuldu. Gül'ün onayının ardından yarın kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

TSK'da general ve amiral düzeyinde 68 subay Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı gibi davalar ile 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor. Tutuklu general ve amirallerin 40'ının terfi sırası geldiğinden ve TSK'nın süre uzatımı yetkisi 47 ile sınırlı olduğundan, YAŞ'tan tutuklu general ve amirallerden bir kısmının emekli edileceği ifade ediliyor.
Kaynak: cha