Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’de yerel seçimler için ortamın henüz hazır olmadığını söyledi. Tekin, KCK operasyonları ile gözaltına alınanların, bu süreçte adaylığını açıklayarak bir kriz ortamını oluşmasına neden olacağını ileri sürdü. Tekin, "CHP Sivas'tan öteye geçemiyor." diyen Başbakan Erdoğan'a ise "Sivas'ın ötesine geçemiyorsam, bu senin ayıbındır. Biz her yere gidiyoruz. Sen il başkanlarına, milletvekillerine, bakanlarına sahip çık. Bu manzaraların ortasında kalkmış efelik yapıyorsun." ifadelerini kullandı.

        Gürsel Tekin, Eskişehir'de partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında iktidar partisine yönelik eleştirilerde bulundu.

        Başbakan Erdoğan'ın CHP için "Sivas'ın ötesine geçin." diye seslendiğini hatırlatan Tekin, şöyle devam etti: "Hatırlayın, seçim sonrasında Başbakan bir balkon konuşması yaptı. ‘74 milyonun güvencesiyim’ dedi. O yetmedi, Şam'a Halep'e seslendi. ‘Sizin de güvenceniz biziz’ dedi. Her yurttaşın, dünya da gelişmiş ülkelerin güvencesi devlettir, hukuktur, adalettir. Başbakanlar olmaz, öyle bir şey yok. Çünkü Başbakan'ın da güvencesi hukuktur. Şimdi bizde usul olmuş, çıkıp '74 milyonun güvenceyim' demek. İyi güzel. Ne diyorsun şimdi sen? Benim güvencem sana ait. Sivas'ın ötesine geçemiyorum. Sivas'ın ötesine geçemiyorsam, bu senin ayıbındır. Bu ülkeyi sen yönetiyorsun."

        CHP Genel Başkanı'nın Uludere'ye gittiğine dikkat çeken Tekin, "Senin güvenlikten sorumlu bakanın 200 tane polisle gezemedi, bir kafeye sokmak zorunda kaldılar. Bu manzaraların ortasında kalkmışsın, efelik yapıyorsun 'Sivas'ın ötesine geçin' diyerek. Biz her yere geçiyoruz Sayın Başbakan. Sen il başkanlarına, milletvekillerine, bakanına sahip çık. Sivas'tan öteye geçmemenin manzarasını sen bu ülkeye yaşattın." diye konuştu.

        AK Parti ve MHP’nin ortak karar aldıklarını ve 27 Ekim 2013 tarihinde yerel seçimlere gidileceğini vurgulayan Tekin, ancak Türkiye'de şuanda seçim ortamının olmadığını iddia etti.

        Tekin, şöyle konuştu: "Şimdi önümüzdeki süreçte yerel seçimlere gideceğiz. Yerel seçim ortamı var mı sizce? Her yer Eskişehir değil. Kendi bakanın gezemediği ilde, il başkanına sahip çıkamadığın bir ilde hangi seçimi yapacaksın. Ergenekon'da yaptığın gibi KCK operasyonlarında belediye başkanlarını, il genel meclis üyelerini gözaltına aldın. Şimdi onların tamamı aday olup, millet iradesi ile seçildiğinde ne yapacaksın? Acaba siz Sivas'ın ötesindeki coğrafyasından vaz mı geçtiniz? Aday göstermeyecek misiniz? Seçime sokmayacak mısınız? Şemdinli' de gazetecinin giremediği yerde aday kendini nasıl ifade edecek. Bu tür manzaraların görülmesi lazım."

Kaynak: cha