Daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'ne, "Kâğıttan kaplan" benzetmesi yapan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamanın ardından artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hesap vereceğini söyledi. Batum şehit ailelerinin çocuklarının naaşını huzurlu bir şekilde teslim almak istediğine de dikkati çekti.

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Batum, TSK'yı, genel kurmay başkanının ve hükümeti sert bir dille eleştirdi. Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili herkesin tereddütleri bulunduğunu belirten Batum, bu durumun bir an önce aydınlatılması gerektiğini vurguladı. Yaşanan patlamada şehit düşen Eskişehirli Barış Öztürk'ün ailesine taziye ziyaretinde bulunduğunu, bu esnada ailenin bazı hadiseleri kamuoyuyla paylaşması için kendisine aktardığını anlatan Batum, şöyle dedi: "Barış'ın ailesi diyor ki, ‘Biz çocuklarımıza Türk ordusuna, şerefli subaylarına emanet ediyoruz. Olay günü yaşadıklarımızı Genelkurmay Başkanına, yardımcısına kadar iletin. Belki Genelkurmay Başkanının çok işi olur o sırada. Afyonkarahisar valisinin önünde şaşırıp, belki birbirleriyle hediye değişiyorlardır. Genelkurmay Başkanlarının çok işi olabilir. Ama yardımcısı, hiç olmazsa başka biri bizim konumuzla ilgilenir. Emanet ettiğimiz çocuğumuzun cenazesini de, naaşını da onun ellerinden huzurla almak istiyoruz.’ dediler. Bunu aile kamuoyuyla paylaşmamızı istedi."

SURİYE'YEDEKİ MUHALİFLERE SİLAH YARDIMI İMASI

TSK'nın bu milletin çocuklarını nasıl emanet ettiğini bilmesi gerektiğini dile getiren Batum, şöyle konuştu: " TSK bu milletin kendisine nasıl itibar ettiğini ve bu milletin nasıl çocuklarını emanet ettiğini bilecek. Afyonkarahisar valisinden ‘Ben şaşırdım.’ diyen komutanlar, şaşırmamayı, çocuklarına sahip çıkmayı öğrenecek. Her ne kadar şu da olmuş olabilir. Bu hükümet ‘Bana bak ben Genelkurmay başkanını içeriye attım, senide atarım diyerek’ korkutup, ‘Alın o silahların, o şeylerini silin, Suriye ye gönderin’ demiş olabilir. Ben öyle bir şey demiyorum. Ama bu da olmuş olabilir."

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu millete hesap vereceğinin altını çizen Batum şöyle konuştu: " TSK bilecek ki, eninde sonunda bu millete hesap verecek. Bu ABD'nin kuklalarına, uşaklarına değil, onların kurdukları iktidarlara değil. Onların Tayyiplerine, bakanlarına değil, Türk milletine verecek. Biz 'Barış'ların', yaşamını yitirenlerin hepsinin, babasının, annesinin hepsinin takipçisi olacağız. Bir daha böyle bir şey bu ülkede sebebiyet verilmesine ve Bu silahlı kuvvetlerde askerler arasına üzüntü, sıkıntı ve güvenmeme duygularını girmemesine çalışacağız."
Kaynak: cha