CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti ile MHP’nin yerel seçimlerin erkene çekme girişimine destek vereceklerini söyledi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile yaptığı görüşme sonrası konuşan Muharrem İnce, yerel seçimlerin 3 Kasım'da yapılmasını teklif ettiklerini doğrulayarak, "Başka bir şey daha söyledik. İsterseniz hemen yapalım. İstiyorsanız 2013'ün baharında yapalım. Seçimden kaçtığımız yok." diye konuştu. Ama 27 Ekim önerisine karşı olduklarını kaydeden İnce, "27 Ekim Pazar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Arada 28 Ekim kalıyor. İnsanlar tatili belki birleştirebilirler. 3 Kasım'ın daha uygun olacağını söyledik." dedi.

AK Parti ile MHP'nin anlaştığını hatırlatan Muharrem İnce, seçimin erkene alınmasını içeren metne imza atmayacaklarını ancak meclisteki oylamada destekleyeceklerini belirtti. "AK Parti ile MHP arasındaki bu koalisyona da 'hayırlı olsun diyoruz' diyen İnce, teklife 'kabul yönünde oy vereceklerini' açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, son günlerde yaşanan elim olayları gündeme getirerek, "Her gün şehit haberleri var. Ama bir kişinin siyasi ikbali ile uğraşıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ikbali Türkiye gündeminin önündedir. Bunu doğru bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar’daki patlamada şehit düşenlere Allah’tan rahmet, silahlı kuvvetlere ve millete de başsağlığı dileyen İnce, “Türkiye NATO üyesidir. Türkiye’deki bir depomuzda oluşacak bir patlamayı Pakistan’la, Hindistan’la kıyaslamak doğru bir yaklaşım değildir.” diye konuştu.

Afyonkarahisar'daki hadisenin kaza olup olmadığının sorulması üzerine ise Muharrem İnce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na tepki gösterdi. İnce, Genelkurmay Başkanı bir açıklama yapmamışken, Orman ve Su İşleri Bakanı'nın açıklama yapmasını eleştirdi.
Kaynak: cha