Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili M. Necati Çetinkaya, Afyonkarahisar’daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama olayının en kısa sürede aydınlatılacağını söyledi. Çetinkaya, kazayla ilgili uzmanların çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

        Necati Çetinkaya, Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu şehit olan Ahmet Tosun’un baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu.

        Çetinkaya, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ile Şehit Ahmet Tosun’un baba evinin önüne kurulan taziye çadırın ziyaret etti. Çetinkaya, şehidin babası Celil Tosun, annesi Raziye Tosun ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

        Burada bulunan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Çetinkaya, şehidin 6 aylık hamile eşi Seda Tosun’a da başsağlığı diledi. Elim bir kaza sonucu 25 vatan evladının şehit olmasının kendilerini üzüntüye boğduğunu ifade eden Çetinkaya, “Bu yavrularımız en kutsal görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybetmiş ve en yüce mertebe olan şehitlik makamına ermişlerdir. Ülke olarak, millet olarak acımız çok büyük. Şehidimiz Ahmet Tosun’un ailesini ziyaret edelim, acılarını paylaşalım istedik.” dedi.

        Kazanın en kısa sürede aydınlatılarak gerekli açıklamanın yetkililer tarafından yapılacağını dile getiren Çetinkaya, “Uzmanlar çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Hem şehitlerin tespiti hem de kazanın oluş şekliyle ilgili sonuçlar en hızlı bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacak ve şehitlerimiz de vatan toprağına en kısa sürede defnedilecektir. Kulaktan duyma bilgilerle anlık tepkiler vermek doğru olmaz. Bu tür davranışlar bilgi kirliliğine de neden olmaktadır. Şehit aileleri ve vatandaşlarımızdan isteğimiz; sabırlarını ve metanetlerini kaybetmemeleridir. Allah bizlere bir daha böylesine acılar yaşatmasın.” diye konuştu.
Kaynak: cha