Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Söğüt'ün, bin yıl önce Sultan Alparslan'ın Müslüman Türk milletine kapılarını açtığı Anadolu topraklarının merkezi ve bu toprakların tarihinin yazıldığı mihenk noktalarından biri olduğunu söyledi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 731'incisi düzenlenen 'Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılan Bekir Bozdağ, “Söğüt tarihin tanığıdır. Bu topraklar, gücünü üzerinde taşıyanlar üzerindeki eserlerinden değil, aynı zamanda altında yatan şühedadan merhum Ertuğrul Gazi’den ve ulemadan velhasıl her alanda insanlığın hayrı için yarış yapanlardan aldı. Bu vesileyle bu cennet yurdu bize vatan kılan her zaman bizim en büyük ilham ve güç kaynağımız olan şehitlerimizi, Ertuğrul Gazi ve bütün gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun” dedi.

Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’te temellerini attığı Osmanlı devletini üzerinde kurulduğu bu toprakların çok önemli olduğunu işaret eden Bozdağ, “Bu anma etkinlikleri şanlı geçmişimizi. İnsanlığımızın ve milletimize yaptığı hizmetleri, perspektifimizi değerleri bir kez daha hatırlamak ve geçmişimizin öğütlerinde ve rehberlerinden istifade etmek için büyük bir hazinedir. Osmanlı medeniyeti birlikte yaşama ve mutlu olma medeniyetidir. Esasında kardeşlik ve birlik medeniyetidir. Osmanlı’nın birlik ve kardeşlik meşalesi sonuna kadar parlayacak. Bu kandilden parlayan ışıkla milletimizi aydınlatmaktan devam edeceğiz. Bu ruh var oldukça bu torunları bu kutlu mirasa milletimizin ve devletimizin güç ve kudreti her zaman tam olacak. Hiçbir güç milletimize ve devletimize bir şey yapamayacak. Asırlardır bu topraklarda Türkü’yle Kürt’ü ile Alevisi ile kardeşçe yaşadık. Hiçbir nifak ve fesat çalışması aramızdaki kardeşliği ve birliği bozamadı. Bundan sonra da bozmayacaktır. Çünkü bu topraklarda yaşayan insanlar, aynı Allah’a ve aynı kitaba inanıyor. Aynı vatan toprağı üzerinde hür ve bağımsız yaşıyor. Aynı sofralarda lokmalarını paylaşıyor. Aynı kültürün ortak mirasçısı ve ilmi e kültürel kaynaklarında besleniyor.” açıklamalarında bulundu.

Bozdağ, devletin en büyük güç kaynağının milletimizin birlik ve beraberliği olduğunu ifade ederek, “Şer odakları aramızdaki kardeşlik hukukunu yok etmek için insanımız adına nifak tohumları saçmaya çalışıyor. Bu çalışmaları yılmadan ve usanmadan yapmaya çalışıyor. Büyüyen Türkiye’den dünyanın her yerinden ve sözü olan Türkiye’den rahatsız olan çevreler terör oyunlarıyla insanlar arasında ayrılık tohumları saçmak istemekte. Bize düşün birlik ve kardeşlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Birliğimizi ve kardeşliğimize yok etmek isteyenlere karşı tek ses ve güç olmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha