Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ülkenin sorunu var. Esnafa emekliye bakın işsizlere bakın. Bunları atmışlar bir köşeye (Ben Cumhurbaşkanı olacağım, yok sen olma ben olacağım) tartışması yapıyorlar.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde partililere hitap etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, “Ülke kan gölüne dönmüş. Şu ülkenin haline bakın. Çatışmalar var, ne olduğu belli değil. Günlerdir devam ediyor. Ne olduğunu öğrenmek için milletvekillerimizi oraya Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz gönderiyoruz. Ülkemizde nelerin olup bittiğini öğrenmek için. Komşularımıza bakın. Suriye’de kan gövdeyi götürüyor. Her gün onlarca insan hayatını kaybediyor. Bizimkiler neyin peşinde? Ben mi cumhurbaşkanı olacağım? Sen mi cumhurbaşkanı olacaksın? Ülkenin haline bakın, onların derdine bakın. İnsanda biraz utanma olur. Böyle bir tablo olabilir mi? Ülkenin sorunu var. Esnafa bakın. Sanayiciye bakın. Emekliye bakın. İşsizlerin haline bakın. Bunları atmışlar bir köşeye. Ben cumhurbaşkanı olacağım, yok sen Marsbahis olma ben olacağım. Bu tablo Türkiye’nin geleceğini düşünmeyenlerin tablosudur. Bu tablo Türkiye'nin geleceğini birilerine ihale etme düşüncesidir. Bu kadar ağır söylüyorum.” diye konuştu.

Ülkenin sorunları olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Sen neyi düşünüyorsun. Ne yaparlarsa yapsınlar. Birbirlerine koltuklarını ikram ediyorlar. Sanki babalarının tapulu malıymış gibi. Sen o koltuğa oturdun, önce o koltuğun hakkını vereceksin. Sana oy verenlerin hakkını vereceksin. Onların çocukları işsiz, onların hakkını vereceksin. Emekliler perişan onların hakkını vereceksin. Oturmuşsun oraya Cumhurbaşkanlığı hayalleri kuruyorsun. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan da başbakanlık hayalleri kuruyor. Oraları sizin babanızın tapulu malı değildir. Kendi evlerinizi birbirine ikram edebilirsiniz. Tapulu malınız varsa ikram edebilirsiniz. Bizim derdimiz ne? Beylerin derdi ne? Zulüm iktidar olamaz, zulümle iktidar sürdürülemez. Bizim halkımız zalimler erken gitsin diye 'zulmün artsın' derler. Ne yapacaksınız bu memlekete. 'Sorunları çözeceğiz' diye geldiniz memleketi sorunlar yumağına dönüştürdünüz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha