Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Dağda siyaset yapmak isteyenler buyursunlar dağa çıksın’ sözlerine ‘Biz zaten tarafız’ şeklinde cevap verdi. Milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılmasının kendilerini korkutmadığını kaydeden Ayna, haklarında açılan davalarla kendilerine hukuki olarak dokunulduğunu savundu.

        Diyarbakır'daki KCK davasının öğle arasında Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, otobüs üstünden halka hitap etti. BDP Diyarbakır Milletvekili Ayna, Başbakan Erdoğan’ın 'İki tercih var; ya Kandil ya TBMM.' şeklindeki ifadelerini değerlendirdi.

        Ayna, “Hem yargısal, hem kültürel her şekilde saldıranın, o halka siyaset yaparken tarafınızı belirleyin deme hakkı yoktur. Hukuki, askeri, siyasal baskılarla, yöntemlerle, operasyonlarla Türkiye’deki farklılıkların üzerine gelen birinin taraf belirleyin deme şansı yoktur. Biz zaten tarafız.” dedi. Ayna, “Başbakan'ın söylediği o cümle BDP’ye, Kürtlere psikolojik şiddettir. Nedir psikolojik şiddet? Hukukta yeri vardır değil mi? Bugün Başbakan Erdoğan’ın Kürtlere ve BDP’ye uyguladığı siyasal şiddet, askeri sosyal kültürel şiddetin yanına psikolojik şiddeti ekledi.” diye konuştu.

        'DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI BİZİM İÇİN SORUN DEĞİL'

        Şemdinli'de PKK'lılarla karşılaşma görüntüleri üzerine 9 BDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması tartışmasını da değerlendiren Ayna, dokunulmazlığın kaldırılmasında kendileri için bir sıkıntı olmadığını dile getirdi. ‘Biz hukuki ve siyasi anlamda dokunulmuş durumdayız’ diyen Ayna, “Siyasal anlamda her türlü hakaret uygulanıyor mu bize? Uygulanıyor.” görüşlerini dile getirdi. Ayna, BDP’li vekillere fiziki olarak da dokunulduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: cha