BBP Genel Başkanı Destici, 16 Nisan referandumu ile Türkiye'nin yeni bir sistemle yönetildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Uyum yasalarının ivedilikle çıkarılması gerekiyor. Biz, BBP olarak bu konuda ilk adımı atan siyasi parti olduk. Uyum yasalarıyla ilgili hazırlığımızı başta Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti, MHP, CHP, meclisteki diğer partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, iş dünyasıyla paylaştık. Seçim barajının kaldırılması, seçim işbirliklerinin, ittifaklarının yasal hale getirilmesi üzerinde durduk. Bu hususlarla ilgili, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki AK Parti ile yaptığımız görüşmede onların da bu hususta dediğim gibi olumlu olduklarını gördük" dedi.

 "AK Parti ve MHP arasında da görüşmeler yapıldı, bunlar da kamuoyuna ittifak görüşmeleri olarak yansıdı" diyen Destici şöyle devam etti: *Biz de BBP olarak, milliyetçi, maneviyatçıların birlikteliğini önceleyen ve milli mütabakat etrafında birleşilmesini öneren ittifakın içerisinde yer alacağımızı, bunu desteklediğimizi açık yüreklilikle ifade ettik. Buradan bir kere daha yineliyorum. Biz bu ittifakı destekliyoruz ve BBP başından beri bu ittifak görüşmelerinin içindedir."

 Güçlü bir ittifakla seçimlere girileceğini, istikrarlı yönetimin devam etmesi gerektiğini belirten Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Bazı çevrelerin bu ittifaktan rahatsız olduğu çok açık, bunu görüyoruz. Bu ittifakın içine fitne sokmak adına bu ittifakın taraflarını rahatsız edecek, bir takım söz, söylem gibi şeyleri gündeme getireceklerdir. Ben inanıyorum ki bu ittifakın önünde kimse engel teşkil edemeyecektir. İttifakın karşısında duranlar için korku paçayı sarmıştır. Bu ittifakın gerçekleşmesi halinde 2019 Kasım seçimleri, AK Parti, MHP, BBP ittifakıyla birinci turda bitecektir, Allah'ın izniyle." 

Editör: Haber EDİTÖR