Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti’de 3 dönem milletvekili seçilme şartının, Kurucular Kurulu için geçerli olmaması yönünde Başbakan'a yapılması düşünülen teklifle ilgili konuştu. Bakan Yıldız, 3 dönemin yaklaşık 12 yıl gibi uzun bir süre olduğuna dikkat çekerek; “Bu sürenin ciddi olduğuna inananlardanım. Farklı duygular ve istekler olabilir. Bu, gerek Başbakan gerekse Merkez Yürütme Kurulu (MYK)’nunn vereceği karara bağlıdır. Önemli olan şahıslarımız değil, Türkiye’nin geleceğidir.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mersin Akkuyu'da yapılacak nükleer tesislerde çalışmak üzere Rusya’ya eğitim almak için gönderilecek öğrencileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda ağırladı. Öğrencilerle yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Yıldız, toplantıda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Yıldız, bir basın mensubunun “Bugün bir gazetede yer alan habere göre; AK Parti’de 3 dönem milletvekili olma şartının kurucular kurulu için geçerli olmaması yönünde bir teklif Başbakan'a sunulacak. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya, şöyle cevap verdi: “3 dönem yaklaşık 12 -13 yıl ediyor. Bu çok ciddi bir süre. Bu sürenin ciddi olduğuna inananlardanım. Farklı görevlerde bulunan arkadaşlarımızın görevlerinin değişmesinin doğru olduğuna inanıyorum. Farklı duygular istekler olabilir. Bu gerek Başbakan gerekse MYK’nın vereceği karara bağlıdır. Temel prensibin bu olması, bizden daha iyi yetişen arkadaşların daha iyi görevlerde bulunacağını düşünüyorum. Bizlerin farklı görevleri olabilir. Önemli olan şahıslarımız değil, Türkiye’nin geleceğidir. Siyasetteki yeni anlayış bunu talep ediyor. Çok güzel bir ekip var. Bu ekip Türkiye’ye hizmet etmek için gayret ediyor.”

75 ÖĞRENCİ NÜKLEER EĞİTİM ALMAK ÜZERE RUSYA’YA GİDİYOR

Bakan Yıldız, Rusya’ya gönderilecek öğrencilerin durumları ile ilgili bilgileri gazeteciler ile paylaştı. Yıldız, bakanlıkta bu gün güzel ve hayırlı bir işin temelini attıklarını kaydetti Yıldız, öğrencilerin duygularını almak için görüşme yaptıklarını söyledi. 3 binden fazla öğrenci arasından 75 kişinin seçildiğini kaydeden Bakan Yıldız, “Bizler öğrencilerimizi tehlikeye değil, Türkiye’nin geleceğine gönderiyoruz. Bizleri iyi temsil edeceğinize inanıyorum. Bu salonda Türkiye’nin geleceğinin oturduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

34 farklı üniversiteden seçilen öğrencilerin en çok Ankara, Gazi, ODTÜ, Hacettepe üniversitelerinden belirlendiğini aktaran Bakan Yıldız, “19’u elektrik ve elektronik bölümü olmak üzere, nükleer enerji mühendisliğinden başlayarak azalan sayılarda birçok meslek grubundan arkadaşlar var. En fazla hazırlık sınıfından arkadaşlar tercih ettiler. Öğrencilerimize aylık 500 dolar da burs verilecek.” dedi.

Körfez ülkelerinde, Afrika’da gibi bölgelerde bu tür baskıların arttığını kaydeden Yıldız, Fransa’da dünya kültür nehri arasında yer alan bir nehirde dahi birçok santralin olduğunu dile getirdi.
Kaynak: cha