Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Gül ile Erdoğan arasında suni gündem oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Bakan Çelik, "Hiçbir sorun yok. Birileri beyhude bazı beklentiler içerisindeler. Bunlar kesinlikle olmayacak." dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kerkük'e yaptığı sürpriz ziyareti sonrası Irak hükümetinin açıklamalarını da değerlendiren Çelik, "Bunlar olması gereken şeyler. Kerkük'teki Türklerin yıllardır yaşadığı çileleri bizler biliyoruz. Onların Türkiye'yi yanlarında hissetmeleri gayet doğaldır. Dışişleri bakanımızın ziyareti yerindedir." ifadesini kullandı.

        Faruk Çelik, baba ocağı Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Artvin Yusufeliler Derneği'ndeki hemşehrileriyle iftarda buluştu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında suni gündem oluşturulmak istendiğini kaydetti.

        Gül ve Erdoğan arasında hiçbir sorun olmadığının altını çizen Bakan Faruk Çelik, şunları söyledi: "Bu sorun çok anlamsız şekilde sağa sola başlıklar atılarak çekilmeye çalışılıyor. AK Parti hareketinin özünde millete hizmet ve hakkın rızası milletin rızası var. Bu şekilde yola çıkılmış. Makamlar ve mevkiler hiç önemli olmamıştır. Dikkat ederseniz makamlar ve mevkiler, bu hareket 10 yıl içinde adeta birbirine ikram edilmiş. Bu olgunlukta olan kadroların ülkenin sorunlarını çözmeye dönük yoğunlukları var. Kendi aralarında yeni bir sorun oluşturmazlar. Dikkat ederseniz iktidar dönemimizde ülkemizde de sorun oluşturmadık kendi içimizde de sorun oluşturmadık. Aksine var olan sorunları, dışarıdaki ve içerideki sorunları çözmeye dönük kadrolarız. Birileri beyhude bazı beklentiler içerisindeler. Bunlar kesinlikle olmayacak."

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kerkük ziyaretine yönelik eleştirileri de değerlendiren Bakan Çelik, "Bunlar olması gereken şeyler. Kerkük'teki Türklerin yıllardır yaşadığı çileleri bizler biliyoruz. Onlar, Türkiye'yi maalesef o kargaşa ortamı dolayısıyla yoğun bir şekilde yanlarında hissetmeleri gayet doğaldır. Superbahis Fiziki olarak da gerçekleşmesi yerindedir. Dışişleri bakanımızın ziyareti önemli ve yerinde ziyarettir." diye konuştu.

        "MİLLETİN İRADESİNİ HİÇE SAYANLARIN SONU HÜSRAN OLACAKTIR"

        Suriye'de artan şiddeti de yorumlayan Bakan Çelik, millet iradesini hiçe sayanların sonunun hüsran olacağını vurguladı. Bakan Çelik şunları kaydetti: "Suriye'de bir sona doğru yaklaşılıyor artık. Gönül arzu ediyor ki, insan ölmeden bu sonu belli olan şey gerçekleşsin. Ama maalesef kendilerinin gücünün zaafını hiçbir zaman kabul etmeyen bu diktatörler , yandaki şakşakçılar vasıtasıyla ebedi olarak orada kalacaklarını zannediyorlar. Her birinin sonunu da kendileri de görüyor. Buna rağmen hala ısrar edip orada masum insanların hayatını kaybetmesine yol açıyorlar. Milletin iradesini hiçe sayanların sonu er veya geç hüsrandır. Bu da olacak. Keşke hiç can kaybı olmadan bu gerçekleşsin."

        "RAMAZANDA FABRİKA AYARLARINA DÖNÜYORUZ"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hemşehrilerine seslendiği konuşmasında ise Ramazan ayının güzelliklerini değerlendirdi.

        Bakan Çelik, şunları söyledi: "Ramazan ayı insanın kendisini bakım servisine aldığı bir dönemdir. İnsanların siyah ve beyaz olmaları hiç önemli değil. Bu güzel ayda insan fabrika ayarlarına dönüyor. Ne olursak olalım bütün rütbeler burada kalıyor. İnsan 2 metrelik yere 2 metrelik bez ile gidiyor. 11 ay ruhumuz ve bedenimiz adeta kirleniyor. İnsanları sevmemiz gerekiyor. İnsanların şu kariyerde olması vasıflarda olmaları siyah olmaları beyaz olmaları zengin olmaları, fakir olmaları hiç önemli değildir. İnsan olduğu için insana değer vermeliyiz."
Kaynak: cha