Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1,5 milyarlık İslam dünyasının genel itibariyle zorluk içerisinde olduğunu belirterek, “Müslümanları felaha, salaha kavuşturmak için çalışmaktan başka hiçbir çaremiz yok.” dedi.

Bakar Erdoğan Bayraktar, partisinin Trabzon il başkanlığı tarafından Yomra ilçesinde bir otelde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyada önemli bir aktör durumunda olduğunu söyledi. Bunu çok daha ileriye taşıyacaklarını anlatan Bayraktar, “Sizler, bizler beraber bunu inançla, azimle ileriye taşıyacağız. Ve kesinlikle azmimizden, çalışmamızdan yorularak geri adım atmak yok. Çünkü biz Cenab-ı Allah’ın rızasına talibiz, insanlarımızın duasına talibimiz, siz kardeşlerimizin desteğine talibimiz. 10 yıldır iktidarda olmamıza rağmen bizim gibi canlı bir teşkilat Türkiye’de yok. Bu bakımdan Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

MUHAFETTE HAYIR YOK

Trabzon’a da bugüne kadar olandan çok daha fazla ağırlık vereceklerini dile getiren Bakan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra gelişen, değişen Supertotobet Türkiye’de insanlarımızı kalkındırmak, geliştirmek, çocuklarımıza çok aha iyi eğitim vermek, gençlerimize çok daha iyi iş bulmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Planlı programlı gidiyoruz. İnanın, bizi destekleyin, sakın kafanızı kimse bozmasın.” ‘Muhalefette hayır yok, onlardan hayır gelmez’ diyen Bayraktar, “Onlar da bizi desteklesinler. Eğer Trabzon’u düşünüyorlarsa Trabzon’un menfaatini düşünüyorlarsa topyekün desteğimizin artması lazım.” şeklinde konuştu.

Sadece Trabzon değil, 81 vilayetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çok ciddi beklentisi olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: “Afet riski altındaki alanların dönüşümü, çevresel etkiseler, katı atık, su arıtma tesisleri, çevrenin güzelleştirilmesi, yeşilliklerin artması ve şehirlerin düzenlenmesi ve şehirlerdeki çarpık yapıların ortadan kaldırılması noktasında tüm Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çok ciddi beklentisi var. Bakanlığımız da çok ciddi bir gayret içerisinde. İnşaallah bir kardeşiniz, abiniz, amcanınız, milletvekiliniz, bakanınız olarak sizin başınızı önünüze eğdirtmeyeceğim. Sizlerden dua ve destek bekliyorum.”

İftara; Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Aydın Bıyıklıoğlu ve Sayfiye Seymenoğlu ile İl Başkanı Adnan Günnar ve teşkilat mensupları katıldı.



Kaynak: cha