Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ardahan'da 150 yataklı devlet hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan önce konuşma yapan Bakan Akdağ, sağlıkta devrim gerçekleştirdiklerini ve Avrupa'da büyük takdir gördüklerini dile getirdi.

        İktidara geldiklerinde Ardahan'da 14 uzman hekimin görev yaptığını dile getiren Bakan Akdağ, bugün ise 50'nin üzerinde uzman hekimin görev yaptığını kaydetti. "O zaman mevcut durumdan dolayı her uzmanın bir muayenesi vardı. Böyle bir yol çizilmişti. Bir uzman hekim ancak bu şekilde ailesinin geçimini sağlayabilirdi." diyen Akdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Tabi bu büyük çileydi vatandaş için. 14 uzman hekimden hizmet almaya çalışacaksın, ondan sonra hizmet almak için yine muayenehaneye gitmeye çalışacaksın. Bunlar bugün tamamen değişti. Bugün 50'nin üzerinde uzmanla hizmet veriyoruz. Bugün birçok Avrupa ülkesinde bulunmayan özelliklere sahip Ardahan Devlet Hastanesi'nde 50'nin üzerinde uzman hekimle hizmet verirken vatandaşımızın Liderbahis gitmek, yönelmek zorunda kaldığı herhangi bir muayenehane de yok. Allah'a şükürler olsun o günlerden bugünlere geldik."

        Hükümet olarak önemli sağlık hizmeti ortaya koyduklarını ifade eden Bakan Akdağ, "10 yılda çok büyük değişikler yaptık. Sağlıkta dönüşüm programı, Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası örgütlerin büyük takdirle başka ülkelere örnek olarak gösterdiği bir dönüşüm oldu. Mutlaka eksiklerimiz var, bunları da tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz. Ancak burada bir hakikati görmek lazım. Bu hakikatin temsilcilerine bir hakikati teslim etmek gerekir. O da değerli sağlık çalışanlarıdır. Hepsinin alnından öpüyorum." ifadesini kullandı.

        Bakan Akdağ, hastanenin açılışını gerçekleştirdikten sonra hasta yakınlarıyla Erzurum şivesiyle konuşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan, daha sonra hastanede incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ’a AK Parti Milletvekili Orhan Atalay ve Vali Mustafa Tekmen de eşlik etti.
Kaynak: cha