AK Parti ve MHP, gelecek yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması noktasında uzlaştı. TBMM'deki seçimlerin öne çekilmesi trafiği AK Parti ve CHP arasında yapılan görüşme ile başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, önce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'yi ziyaret etti. Bu görüşmenin ardından CHP, seçimlerin öne çekilmesine destek verip sandıkların 3 Kasım'da kurulmasını teklif etti. Bu görüşmenin ardından Nurettin Canikli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'la bir araya geldi. Vural'ın Meclis’teki odasında yarım saat süren görüşmede seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasına yönelik Meclis'e teklif verilmesi üzerinde uzlaşı sağlandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Parti olarak seçimlerin ekim ayının son pazar günü yapılmasına ilişkin daha önce vaki olan değerlendirmemizin hukuki bir sonuca ulaştırılması noktasında bir değerlendirme yapma imkanı bulduk. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda ortak bir iradeyle meclise böyle bir anayasa değişikliği gerçekleştirilmesine yönelik adım atmayı prensipte mutabakata vardığımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, "Ayrıntılı bir şekilde konuyu değerlendirdik. Anayasa değişikliğinin geçici maddeyle yapılmasının uygun olacağı kararına varıldı. 27 Ekim tarihinde uzlaşı oldu. Bu çerçevede birlikte hazırlanacak olan teklifin meclis başkanlığına birlikte verilmesi şeklinde bir kanaat ortaya çıktı. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. MHP'ye teşekkür ediyorum." dedi. Canikli, teklifin meclisin açılmadan önce verilmesini uygun olduğunu kaydetti. İki partinin hazırladığı teklifin değerlendirilip ortak bir metin çıkarılacağını da bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, teklifin gelecek hafta verilebileceğini söyledi. CHP'nin 3 Kasım teklifini değerlendiren Vural, "27 Ekim konusunda daha genel bir uzlaşı olduğu kanaati oldu." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha