AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihad Akay, Bakan Günay'ı protesto eden grubun tören alanına Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarıyla getirildiğini öne sürdü. Akay, bayrak dikme sahnesinin kaldırılması kararını ise AK Parti'nin değil ilin belediyesinin aldığını savundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İzmir İl Başkanı Ömer Cihad Akay, İzmir’in 90. yılı kutlama törenlerinde meydana gelen olayların sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu iddia etti. Akay, törende Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a yönelik yapılan protestoların sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı konuşmayla ortamı gerdiğini belirterek, "Üstü kapalı bir şekilde bu hadsizliği sahiplendi.” dedi.

Tören kapsamında hükümet konağına dikilen bayrağın AK Parti tarafından yasaklandığı iddialarına da değinen Akay, “O bayrağın atlı süvari birlikleri tarafından temsili bir şekilde göndere çekilmesi ritüelini kimsenin yasakladığı yoktur. Kutlama törenlerinin programını yapan AK Parti değildir. Kutlama törenlerinin programını, Büyükşehir Belediyesi’nin de temsilcisinin içerisinde bulunduğu ve imzasıyla onayladığı bir komite 1 Ağustos 2012 Çarşamba günü saat 14.00’de yaptığı toplantıyla belirlemiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir temsilcisinin de aralarında bulunduğu bir komite tarafından hazırlanan program üzerine AK Parti’yi sorumlu tutmanın mantıki bir izahı, gerekçesi olamaz. Bundan AK Parti’yi sorumlu tutmak tamamen art niyet ve ucuz siyasi hesap gütme amacı taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

İzmir İl Başkanı Ömer Cihad Akay, İzmir’in kurtuluşunun 90. yılı kutlama törenlerinde yaşanan olaylarla ilgili AK Parti il binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, kurtuluş törenlerinde yaşananlarla ilgili bilgi veren Akay, törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a yönelik protestolardan Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sorumlu tuttu. Protestocu grubun belediye araçlarıyla tören alanına getirildiğini ileri süren Akay, Kocaoğlu’nun törende yaptığı konuşmada ‘İzmirli heyecanlı. İzmir dolu. İzmir’in değer yargıları var. Kırmızı çizgileri var. Başta ben olmak üzere İzmir olarak haksızlığa gelemiyoruz. Haksızlığa baş kaldırıyoruz’ ifadelerinde bulunarak ortamı germeyi amaçlamıştır.” diye konuştu.

'İzmir Hükümet Konağı'na bayrak dikilme sahnesinin AK Parti tarafından engellendiği' yönündeki eleştirilere de cevap veren Akay, sözlerine şöyle devam etti: "Eylül 1922’de Yüzbaşı Şerafettin’in Konak Meydanı’ndaki hükümet konağına çektiği Türk bayrağı, 90 yıldır orada durmaktadır ve durmaya da devam edecektir. O bayrağın atlı süvari birlikleri tarafından temsili bir şekilde göndere çekilmesi ritüelini kimsenin yasakladığı falan yoktur. Kutlama törenlerinin programını yapan AK Parti değildir. Kutlama törenlerinin programını, Büyükşehir Belediyesi’nin de temsilcisinin içerisinde bulunduğu ve imzasıyla onayladığı bir komite 1 Ağustos 2012 Çarşamba günü saat 14.00’de yaptığı toplantıyla belirlemiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir temsilcisinin de aralarında bulunduğu bir komite tarafından hazırlanan program üzerine AK Parti’yi sorumlu tutmanın mantıki bir izahı, gerekçesi olamaz. Bundan AK Parti’yi sorumlu tutmak tamamen art niyet ve ucuz siyasi hesap gütme amacı taşımaktadır.”
Kaynak: cha