Açılışa Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, annesi Türkan Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda Manavgatlı katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından ilk sözü (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş aldı. Boztaş, Manavgat’ın ticari hayatına yaptığı katkılardan dolayı Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

Ardından bir konuşma yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, projeye katkıda bulunan bütün kadınlara teşekkür etti. Başkan Sözen, yaptığı her işte kadınlardan güç aldığını belirterek, konuşmasını yaparken yanında bayanların bulunmasını istedi. Sözen, başta Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçen kadınları sahneye davet etti. Başkan Sözen, “Kadınlarımızın ürettiği fikir sunduğu ve katılım gösterdiği her şey şüphesiz ki başarıya ulaşıyor. Amacımız kadınlarımızın üretim içerisinde bulunmasını ve emeklerini pazara sunmasını sağlamaktır. Kadınlarımız için yaptığımız çalışmalarımız hız kesmeden başka proje ve yatırımlarla devam edecektir. Toros kadınları oluşumumuz henüz bir başlangıçtır. Amacımız bu oluşumu daha üst noktalara taşımaktır. Projeyi hayata geçirmemizde katkı sağlayan MATSO , MASİAD’a ve bütün emekçi kadınlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Emek pazarının açılışı için hazırlanan şişme çocuk parkı, kadın bandosu, halk oyunları gösterisi, çocuk korosu ve canlı müzik etkinlikleri emekçi kadınlar ve pazarı ziyarete gelenler tarafından çok beğenildi. Tüm protokol üyeleri, 40’ı gıda, 54’ü el sanatları olmak üzere tüm tezgah açan kadınları teker teker gezdi. Başkan Sözen, kadınların yaptığı birbirinden güzel yiyeceklerden yedi. Sözen, etkinliğe katılan çocuklar ve yaşlılarla da uzun uzun sohbet etti. Toros Kadınları Emek Pazarı’nın bundan sonra her Cumartesi günü Pazartesi Pazarı Meydanı’nda açılacağı ve kadınların burada ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkıda bulunacağı belirtildi.

Editör: Haber EDİTÖR