Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Festivaller Birliği(EFA) desteğiyle düzenlenen Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 25 Ağustos-30 Eylül tarihleri arası gerçekleştirilecek.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin 25 Ağustos'ta Viyana Schloss Schönbrunn Orkestrası şef Mete Yalçın'ın Side Antik Tiyatro'da vereceği konserler başlayacağını bildirdi. 36 gün sürecek olan festivalde 13 kültür ve sanat etkinliğinin Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nda yapılacağını belirten Uçar, kapanışın ise Side Festival Orkestrası Şef Krzysztof Penderecki ile dünyaca ünlü keman virt Canlı Bahis özü Alena Baeva'nın vereceği keman resitaliyle sona ereceğini kaydetti.

Kültür ve sanat etkinliğinde Viyana'nın dışında Golden Trombon Orkestrası, Türksoy Oda Orkestrası ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nda konser vereceğini belirten Uçar, Lezginka Dağıstan Halk Dansları Topluluğu’nun da özel gösteri yapacağını kaydetti. Side Festival Orkestrası'nın bestelediği Side Rapsodisi Marşı’nın da festivalde seslendirileceğini ifade eden Uçar, festivalin 12 yıl önce dönemin Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay'ın katkılarıyla yapılmaya başlandığını dile getirdi.
Kaynak: cha