MHP Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş, terörün amacının toplumda yılgınlık, korku ve bıkkınlık oluşturarak kardeşi kardeşe düşürerek ülkede kargaşa çıkarmak olduğunu söyledi.

        İlçe Başkanı Halil Gubaş, yaptığı açıklamada, terör örgütünün Gaziantep’te Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde sivil insanlara yönelik yaptığı bombalı saldırıyı kınadı. Terör örgütünün yaptığı bombalı saldırıda 4 çocuk olmak üzere 9 sivil vatandaşın hayatını kaybetmesi ve 64 kişinin yaralanmasından milletçe derin üzüntü duyduklarını belirten Gubaş, şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa diledi.

        Saldırının amacının ili karıştırmak ve toplumda panik oluşturmak olduğunu belirten Gubaş, aynı zamanda Gaziantep'i Ortadoğu'da bir kent izlemi vermek olduğunu ifade etti. Gubaş, "İnsanlıktan zerre kadar nasip almamış insan görünürlü hainlerin masum insanlara yönelik yaptığı hain saldırıyı lanetliyoruz. Terörün amacı toplumda yılgınlık ve umutsuzluk ortamı oluşturmak. Böylelikle milli direnişi kırmaya çalışarak diğer yandan siyasi ve toplumsal kanallardan fiili durum yaratarak ayrışmayı ve bölünmeyi oldu bittiye getirmek istiyorlar. Şiddetten medet umanlar umduklarını asla bulamayacaklardır. İktidarın Türkiye'nin gücünü, Türk milletinin ulviyetini mutlak anlamda muhataplarına ispat etmek ve bölücü terör illetini bitirmelidir. Devletimizin imkan ve kabiliyetimizi kullanarak bayram günlerini zehir eden şeref yoksunlarına hadleri mutlaka bildirilmelidir." dedi.
Kaynak: cha