Manavgat Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha temiz bir Manavgat için yaptıkları çöp denetimlerini sıklaştırarak vatandaşlardan kurallara uymalarını istedi

KENTİ KARIŞ KARIŞ GEZİYORLAR

Daha temiz bir Manavgat için çalışan Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yaptıkları çöp denetim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kent genelinde cadde ve sokaklarda gezen ekipler, sağlıklı, temiz bir ortam olarak korunması amaçlanıyor. Yapılan denetimler sırasında dışarıya zamansız ve usulsüz biçimde çöp bırakan ev ve işyerleri hakkında önce tutanak tutuluyor, kural dışı davranışlarında ısrar edenler hakkında ise cezai işlem uygulanıyor.

VATANDAŞLARI UYARIYORLAR


Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bazı sokak ve mahallelerde zamansız atılan çöpler ve inşaat atıkları nedeniyle vatandaşları uyararak, bilgiler veriyor. Yapılan denetimlerde vatandaşlara zamansız çöp, inşaat artığı, soba külü, tadilat artığı, moloz, eski mobilya ve bahçe pisliklerinin kurallara göre atılması gerektiğini belirten ekipler, kurallara uymayanlara ceza yazılacağı konusunu anlatıyor

ZAMANSIZ ÇÖP ÇIKARAN YANDI

Çöp atımı ile ilgili kurallara uymayanlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği gereğince zamansız ve uygun olmayan yere çöp atanlara 209 TL para cezası yazılacağı belirtildi. Belediye ekipleri, bu kapsamda çöplerin atılmasıyla ilgili olarak şu bilgileri kamuoyuna duyurdu. Vatandaşların bahçe pisliği, moloz, hurda eşya ve cam artıkları çıkardığında Manavgat Belediyesi’ni aramaları istendi.

MANAVGAT’TA ÇÖPLER 20.00-22.00 SAATLERİ ARASINDA ÇIKARILACAK

1-Çöpler kendilerine ait ev ve işyerlerinin önüne konulacak. Boş arsalara ve başkalarına ait ev ve işyerlerinin önüne konmayacak.

2-Ev ve işyerlerine ait çöpler kapalı ve uygun poşetler içersinde dökülme ve saçılmaya müsaade etmeyecek şekilde 20.00-22.00 saatleri arasında çıkarılacak. Bunun dışındaki saatlerde çöp çıkaranlara ceza yazılacaktır.

3-Ev ve apartman sakinleri önlerinde bulunan zamansız ve uygunsuz çöpten sorumlu olacaktır.

4-Bahçe pisliği, moloz, hurda eşya ve cam artıklarının belediyeye bildirilmesi için
TEL: 746 13 93/1128 ya da ALO ZABITA 153 aranabilir 
Editör: Haber EDİTÖR