Boğaz Mevki Mesire Alanı’nda yapılan 4. Hıdırellez Şenlikleri ve Anneler Günü etkinliği sabah saatlerinden itibaren Manavgat Belediyesi’ne ait otobüslerin vatandaşları mesire alanına taşımasıyla başladı. Manavgatlı anneler, çocuklar ve gençler eğlenceli etkinlikleri izlemek için piknik alanını doldurdu. Şenliklerde çocuklar için yüz boyama standları açılırken, animasyon grupları anneler ve çocukları için eğlenceli oyunlarına başladı. 

ANNELER ÇOCUKLARIYLA EĞLENDİ

Anneler ve çocukları animatörler eşliğinde düzenlenen halat çekme, yumurta taşıma, sandalye kapmaca oyunlarına katılarak gönüllerince eğlendi. Oyunlarda dereceye giren anne ve çocuklar Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan ödüller dağıtılırken, çocuklara da oyuncak ve uçurtma verildi. Binlerce Manavgatlının çoluk çocuk katıldığı şenliklerde öğle saatlerinde vatandaşlara kavurma, pilav ve helva, kuru pasta ve çeşitli içeceklerden dağıtıldı. O Ses Türkiye Yarışması’na katılan Ekrem Ulusoy ise Manavgatlılar için hazırladığı pop ve fantezi tarzındaki şarkılarıyla özellikle anneleri coşturdu. 

BAŞKAN SÖZEN’DEN KARANFİLLİ KUTLAMA

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de sabah saatlerinden itibaren etkinliklere katılarak Manavgat halkını yalnız bırakmadı. Başkan Sözen, piknik alanına annelere karanfil dağıtıp günlerini kutlayarak girdi. Başkan Sözen’nden anneler günü çiçeklerini alan kadınlar, anı ölümsüzleştirmek için fotoğraflar çektirdi. Daha sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Aydın Öz, ve Oytun Eylem Doğmuş ile birlikte geleneksel Hıdırellez Ateşi’nin üzerinden atladı. Başkan Sözen, “Hıdırellez birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Doğanın uyanışıdır. Bu ateşin üzerinden atlarken insanların daha huzurlu, sağlıklı, özgür, aydınlık bir Türkiye’de yaşamasını diliyorum. Tüm annelerimiz çocuklarıyla birlikte güzel günler görürler inşallah.” dedi.
Editör: Haber EDİTÖR