Startı geçtiğimiz hafta verilen projenin uygulanabilmesi için yıkım çalışmaları başladı
MANAVGAT, ŞELALE PROJESİYLE ŞAHLANACAK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Şelalesi için bir Kentsel Tasarım Projesi hazırlattı. Marka değeri ve görsel güzelliği ile turistlerin olmazsa olmaz uğrak yeri haline olan dünya cenneti Manavgat Şelalesi’nin turizmden hak ettiği payı alamadığı düşüncesinden yola çıkan Başkan Sözen, proje ekibiyle günlerce çalışarak muhteşem projenin ortaya çıkmasını sağladı. Başkan Şükrü Sözen, Manavgat Şelalesi projesini hayata geçirerek, bölgenin sosyal, kültürel, ekonomik ve turizm getirisi açısından kalkınmasını sağlayarak, bölgeyi de yeniden Manavgat halkı ve turizmle buluşturacak.  

YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Projenin hayata geçirilmesi amacıyla yıkım çalışmalarının devam ettiği Manavgat Şelalesi’nde çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. Hem göze, hem turizme yönelik olarak hazırlanan projede prestijli giriş karşılama alanı, kentsel modern tasarımı ile şekillenen meydan düzenlemesi, restoran, satış üniteleri, tuvaletler, çocuk oyun alanları yer alacağı belirtildi. Bölgede doğal yapının korunacağı, dev çınar ağaçlarının gölgesinde ve muhteşem Manavgat Irmağı’nın kıyılarında tüm ziyaretçilerin keyifle gezebileceği ve hizmet alabileceği nitelikli ve uyumlu, yepyeni bir rekreatif alan yaratılacağı vurgulandı. 

2016 TURİZM SEZONUNA HAZIRLANACAK

Çalışmalar yürütülürken nehir ve çevresinin yapısı ve görüntüsünün hassasiyetle korunacağı belirtilirken, ziyaretçilerin de projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bundan sonra daha uygarca hizmet alacağı belirtildi. Bölgede uygulanacak olan projenin tüm kullanım ve görsel alanları tamamlandığında Manavgat Şelalesi’nin tüm ihtişamı ile 2016 turizm sezonundan itibaren hizmet vermeye 
başlayacağı açıklandı. Başkan Sözen, son derece büyük bir titizlikle hazırlanan projenin Sarılar ve Manavgat halkının dışında yerli ve yabancı turistlerin gözlerine ve gönüllerine hitap edeceğini vurguladı. 

MARKA DEĞERİ ARTACAK

Başkan Sözen, Manavgat Şelalesi’nin turizmin gelişimi ve markalaşma sürecinde bölgenin en önemli zenginliği olduğunu söyledi. Sözen, “Manavgat Şelalesi turistlerin olmazsa olmaz uğrak yeri. Şelale’nin yüksek debisi ve 3-4 m yüksekten düşerek akışı muazzam bir görüntü ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Sadece Manavgat değil ülke tanıtım çalışmalarında da şelale görselleri sıklıkla yer almaktadır. Şelale, Manavgat ekonomisine önemli ekonomik katkılar sağlamasına karşın maalesef yatırım anlamında hak ettiği payı bugüne kadar alamamıştı. Manavgat Şelalesi’nin marka değerini daha da artırmak ve bölgeye ekonomik canlılık getirmek amacıyla hazırladığımız projeyi hayata geçiriyor olduğumuz son derece mutluyuz” dedi. 

DOĞAL DEĞERLER KORUNACAK

Proje uygulanırken Manavgat Şelalesi’nin olağanüstü doğal değerlerinden yansıyan görsel şölene sadık kalınacağını da vurgulayan Başkan Sözen, bölgenin bu doğal değerlere yakışır hale getirileceğini söyledi. Sözen, “Çevre odaklı  projeler üretme hedefinde, doğal güzelliklerin korunması, çevrenin doğal estetik yapısına uygun ve sadece ihtiyacı karşılamaya yönelik projelerle sürdürülebilir kullanımı ile Manavgat Şelalesi Çevre Düzenlenmesi  tasarımımızı hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızı bölgenin hassasiyetini göz önünde bulundurarak titizlikle yürüteceğiz. Bu projeyi hayata geçirirken, bize katkı verecek olan bölge halkına ise sonsuz teşekkürlerimi borç biliyorum.
Editör: Haber EDİTÖR