ALTAV öncülüğünde açılan Alanya standını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda turizmci ziyaret etti.
ITB BERLİN FUARI’NDA ALANYA STANTINA YOĞUN İLGİ
Dünyanın en büyük fuarı olan ITB Berlin’de Alanya tanıtılıyor. ALTAV öncülüğünde açılan Alanya standını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda turizmci ziyaret etti.

ITB Berlin Fuarı’nın ikinci gününde Alanya standı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı ağırladı. Bakan Ünal, Alanyalı turizmcilerle sohbet ederek, durum değerlendirmesine bulundu.

BAŞKAN YÜCEL: “FUARDAN UMUTLUYUZ”

Aynı zamanda ALTAV Başkanı olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, fuarın ikinci gününde basın mensuplarına fuarı değerlendirdi. Bu yıl 50. si düzenlenen Berlin Fuarı’nda Alanya’yı tanıtmak için ALTAV, ALTİD ve ALTSO ile katıldıklarını belirten Başkan Yücel, ‘’Biz bu fuarda gördük ki Alanya turizmi için bu sezon için çok fazla karamsar bir tablo çizmeye gerek yok. Eski yıllara oranla fuara katılımın oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Fuardaki tanıtım faaliyetlerimizin amacına ulaşacağını ümit ediyorum.’’ dedi

Alanya’nın bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Yücel, “Alanya’da farklı kültürlerden ve inançlardan insanlar bir arada huzur içerisinde yaşamaktadır. Bu yönü ile Alanya çok farklı bir turizm destinasyonudur. Günümüzde ne yazık ki insanların en önemli kaygıları güvenliktir. Bu sadece Türkiye için değil bütün dünya için geçerli bir kaygıdır. Alanya bu açıdan dünyanın en güvenli ve huzurlu bir tatil şehri olduğunu buradaki görüşmelerimizde tur operatörlerine anlattık. Alanya adına çok iyi bir ekip burada çalışıyor. Fuara katılan ve destek olan herkese teşekkür ederim. ’’ dedi.

Başkan Yücel, fuarda Antalya’nın ilçe belediyelerinin tanıtım stantlarını da ziyaret ederek, başarılar diledi. Fuarda ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Berlin Tanıtım Müşaviri Dr. Tahsin Yılmaz’a ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu teşekkür plaketi taktim etti.


Editör: Haber EDİTÖR