Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler iskelede düzenlenen dans ve gösteriler ile devam etti.
Kutlamalara Alanya Kaymakamı Hasan Tanırseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Antalya Milletvekili Adayı Cafer Uyar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, vatandaşlar ve yerleşik yaşayan yabancı vatandaşlar katıldılar.
Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşüne Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'de eşlik ettiler. Yürüyüşün ardından etkinlikler iskelede devam etti. Dans gösterileri , Rampa Müzik Grubu'nun seslendirdiği yerli ve yabancı şarkılar izleyenleri coşturdu.
9 Mayıs Avrupa ilan gününü Alanya'da coşku ile kutladıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ''Avrupa çapında barışın sağlanması ve Avrupa ülkeleri arasında ekonomik bir işbirliğinin kurulması amacından hareketle, ileride siyasi bir birliğin temellerinin atılması hedefleniyordu. Bu doğrultuda Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İtalya, ve Lüksemburg tarafından 1951 yılında Avrupa kömür ve Çelik Topluluğunu kuran Paris Antlaşması ile 1957 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğunu ve Avrupa Atom Enerjisi Topluluğunu kuran Roma antlaşmaları imzalandı. Günümüze kadar geçen süre içinde Avrupa Devletleri, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel alandaki işbirliklerini güçlendirdiler.Avrupa Birliği bir siyasi ve sosyal kaynaşma ve dayanışma projesidir. Avrupa Birliği üye devletlerin birbirleri ile her alanda dayanışmaiçinde bulunması, insan haklarının korunması ve üye devletlerin sosyal, siyasi, kültürel kaynaşmasının ve ileri gelişimin sağlanması için çaba göstermektir. 9 Mayıs Avrupa Günü en anlamlı yer olarak Alanyamızda kutlanıyor. Çünkü Alanya Avrupa'nın hemen her yerinden yerleşik yabancıların yanı sıra dünyanın dört bir yanından binlerce turisti ağırlıyor. Alanya belediyesi olarak Avrupalı dostlarımızın dertlerine ve sevinçlerine ortak olmaktan mutluyuz'' dedi.
Editör: Haber EDİTÖR