Ümraniye Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması'nın ‘Şehircilik Altyapısı”  kategorisinde, Ümraniye Sağlık Altyapısının İyileştirilmesi Projesi ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, iyi uygulama örneklerini desteklemek ve paylaşmak amacıyla, bu yıl yedincisi düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Conrad İstanbul Bosphorus Otel ev sahipliğinde düzenlenen dev organizasyona Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Belediye Başkanları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

9 AYRI KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

9 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, Afet Yönetimi, Kültür ve Sanat, Ulaşım, Sürdürülebilir Çevre Yönetimi, Kurumsal Gelişim, Sosyal Belediyecilik, Şehircilik Altyapısı (altyapı, bina, tesis vb projeler), Şehir Teknolojileri (teknoloji, arge, inovasyon içerikli projeler) ile Yerel Kalkınma ve İşbirliği (ekonomi içerikli projeler) gibi alanlarda başarılı projeleri bulunan belediyeler; uygulamacılar, bilim adamları ve özel sektör temsilcilerinin önde gelen isimlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu ödüllendirildi. Yüzlerce seçkin projenin katıldığı yarışmada 47 belediyeye ödül verildi.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NE ‘ŞEHİRCİLİK ALTYAPISI” KATEGORİSİNDE, ÜMRANİYE SAĞLIK ALTYAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

  • 38 Aile Sağlığı Merkezi,
  • Türk Kızılayı Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi
  • 20 adet Poliklinik (Ümraniye Devlet Hastanesi)
  • Hastane Otomasyon Yenileme
  • MR ve Tomografi Cihaz Alımı
  • Yenidoğan Bebek Yoğun Bakım Ünitesi
  • Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi gibi Ümraniye Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşların daha kaliteli standartlarda hizmet almasını sağlamak adına yapılan bu çalışmalar sonucunda Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması'nın ‘Şehircilik Altyapısı” kategorisinde Ümraniye Sağlık Altyapısının İyileştirilmesi ile Ümraniye Belediyesi birincilik ödülüne layık görüldü.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ödülü Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. Daha sonra Başkan Hasan Can, ödül töreniyle ilgili NTV, TV Net ve İHA’ya röportaj verdi.

Editör: Haber EDİTÖR