Bu yıl 17'ncisini düzenlediği " Antalya Uluslararası Piyano Festivali", dünyaca ünlü piyanist Zhang Zuo'nun konseriyle başladı.

Festival, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin çok güzel ortamda başladığını vurguladı.

Avcı, "Ayrıca şunu da biliyorum Sayın Hıncal Uluç dışında hiçbiriniz 'Buraya Kültür ve Turizm Bakanı gelse de konuşsa da bir dinlesek.' diye gelmediğinizi biliyorum. Kimi dinleyeceğinizi, kimi beklediğinizi de biliyorum. Onun için ben değerli sanatçılarımızla aranıza çok girmeyeceğim. 17. Uluslararası Piyano Festivali'nin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Avcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, Vali Münir Karaloğlu'na, sanatçılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de festivali dünya şehri Antalya'da, EXPO'daki dünya bahçeleri yanında yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

G-20 Zirvesi'nde dünya siyasetini ağırlayan Antalya'nın, piyanoda dünya devlerini ağırladığını vurgulayan Türel, müziğin bütün insanlığın ortak dili olduğunu ve Antalya gibi tarih, doğa zengini kente fevkalade yakıştığını anlattı.

"Piyanolar her zaman dünyada barış ve kardeşlik için çalınır. Demokrasi için kendini feda edenler ve geride kalanlara, özellikle çocuklarımıza ithaf etmek istiyorum." diyen Türel, terörün son bulmasını, dünyanın bütün çocuklarının mutlu olmasını diledi.

Eşi Ebru Türel ile dün evlilik yıl dönümleri olduğunu ancak yoğunluktan kutlayamadıklarını dile getiren Türel, konseri eşi nezdinde tüm kadınlara armağan etmek istediğini dile getirdi.

Sanat yönetmenliği görevini Orkestra Şefi Gürer Aykal'ın, solistliğini yeni neslin piyano dahisi olarak adlandırılan Zhang Zou'nun yaptığı konser, büyük beğeni topladı. Konserde Akdeniz Flarmoni Orkestrası da sanatseverlerden alkış aldı.

Dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacak festival 14 Ekim'de sona erecek.
Editör: Haber EDİTÖR