Polonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü” etkinlikleri çerçevesinde, Adam Mickiewicz Enstitüsü’ne bağlı bir dijital platform olan culture.pl koordinasyonu ile düzenlenen konserler, festival açılışı olan 2 Nisan’da saat 20:30’da, 3 ve 4 Nisan tarihlerinde ise saat 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde izlenebilir.Besteci, şef ve bir koro üstadı olan Jacek Sykulski’nin yönetimindeki “Poznań Boys Korosu”, yaşları 10 ila 30 arasında değişen 35 yetenekli çocuk ve gençten oluşuyor. Kurulduğu 2003 senesinden bugüne, çok kısa bir zamanda 4 kıtada 2200 konser veren Koro, Antalyalı müzikseverlere Ortaçağ’dan Rönesans’a uzanan döneme ait anonim bestelerden Wenceslas Szamotul ve Nicholas Zielenski gibi kompozitörlerin ilk dönem eserlerine, Henryk Mikolaj Górecki, Zbigniew Preisner ve Jacek Sykulski gibi Polonyalı müzisyenlerin çağdaş beste ve düzenlemelerine uzanan geniş bir repertuvar sunacak. Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanı'nın ortak mali ve kurumsal desteği ile gerçekleştirilen etkinlik, izleyicilere geniş
çerçevede bir müzik ziyafeti sunacak.Kuruluşundan bu yana koronun yönetimini üstlenen Jacek Sykulski, konserle ilgili olarak: “Koromuz, kendi kültürümüzün çok sesli koro geleneğini yaşatmak amacıyla kuruldu Amacımız müziğimizi dünyaya tanıtmak... Biz, müziğin mekândan ve zamandan bağımsız, tüm dünya ırkları tarafından anlaşılır, uluslararası bir dili olduğuna inanıyoruz. Türkiye ve Polonya’nın diplomatik ilişkilerinin 600. Yıl etkinlikleri kapsamında vereceğimiz konserimizde, Türkiyeli müzikseverlerle, müziğin bu evrensel dilini paylaşacağız.” dedi.“Poznań Boys Korosu”, bu sene festivalin 6. yılı nedeniyle düzenlenecek özel programda da sahne alacak. Koro, festival komitesi tarafından, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte Ludwig van Beethoven’ın 9. Senfonisi’ni yorumlayacak 3 korodan biri olarak seçildi.
“Poznań Boys Korosu”, bu etkinlik çerçevesinde, 4 Nisan 2014’te,saat 20.00’de AKM
Aspendos’ta sahne alacak.

“Polonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü” nedeniyle tüm sene boyunca

gerçekleşecek etkinlikleri görmek için ise, http://turkiye.culture.pl/tr sitesini ziyaret

edebilirsiniz.


Koronun şefi Jacek Sykulski, hakkında:


Besteci ve koro şefi Jacek Sykulski, Jerzy Kurczewski Koro Okulu ve Poznań Müzik Akademisi’nden mezun oldu. Klarnet ve bestecilik üzerine çalışmalar yapan Sykulski’nin, 1991’de, 6. Dünya Gençlik Günü için bestelediği “Abba Father”, dünyanın en çok bilinen dini şarkılarından biri oldu. 1996’dan bu yana Poznań’daki Adam Mickiewicz Üniversitesi Akademik Korosu’nu yöneten Jacek Sykulski, aynı zamanda 2003’ten beri de Poznan Çocuk Korosu’nun direktörlüğünü de yapıyor. Avrupa, Kanada, Amerika, Çin, Japonya ve Tayvan’nın pekçok sanat merkezleri ve kiliselerinde konserler veren Sykulski, aynı zamanda Nova Gaudia adlı kendi oda orkestrasının da şefliğini üstleniyor.
Editör: Haber EDİTÖR